İyi Partili Milletvekilinden Suriyelilere suçlama

İyi Partili Milletvekilinden Suriyelilere suçlama

Suriye’den gelen göçmenlerle ilgili ortaya atılan son iddiayı İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu dillendirdi. Tatlıoğlu’na göre meningokok menenjit Suriyeliler vasıtasıyla ülkeye geldi.

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, yeğeninin Suriyeliler yüzünden ülkeye gelen meningokok menenjit hastalığı yüzünden elini ve ayaklarını kaybettiğini savundu

Tatlıoğlu, “11 aylık yeğenim Suriyelilerden kaynaklı meningokok menenjit oldu. Ankara Hacettepe Hastanesi’ne geldi, elini ve ayaklarını kestiler henüz 11 aylık bir bebek” dedi.

Tatlıoğlu, yeğenin rahatsızlığıyla ilgili şu açıklamayıyaptı:

"Yeğenim Damla, bir rahatsızlığından dolayı Bursa'da Dörtçelik Hastanesi’nde tedaviye götürülüyor. Bir gün hastaneden döndükten sonra ateşleniyor ve tekrar hastaneye götürüyorlar. Tetkikten sonra meningokok menenjit teşhisi konuluyor. Ambulansla Ankara Hacettepe Hastanesi'ne sevk edildi. Üç ay buradakaldı. Yeğenimizin bir elini, bir ayağını yarıdan kestiler. Bir elindeki üç parmağını da kestiler. Şimdi de solunum probleminden dolayı hastanede yoğun bakımda.

İDDİA ÇOK CİDDİ

Oradaki sağlık çalışanlarının yeğenimizle ilgili ifadesi bu hastalığın mültecilerden bulaştığı ve Türkiye'de daha öncesinde bu hastalığın görülmediği yönünde. Bursa'da 150 bin civarında Suriyeli var, devletin tedbir alması gerekiyor. Aşı ve sağlık konusunda tedbir gerekiyor. Bütün çocuklar için, Suriyeli çocuklar da dahil olmak üzere yeni bir aşılama sistemi başlatılmalı."

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker de iddiayı destekleyerek Türkiye’de 26 yıldır görülmeyen bazı hastalıkların Suriyeliler nedeniyle yeniden ortaya çıktığını söyledi.

“BÜTÜN HASTALIKLAR GİBİ AIDS VAKALARI DA ARTTI”

Eski CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Suriyelilerden kaynaklı AIDS vakalarında da artış var. Suriyeli mülteciler, Türkiye'de kontrol altına alınmış olan 8 ayrı hastalık mikrobu taşıdılar. Bunlardan kaynaklı sıtma, şark çıbanı, çocuk felci, tüberküloz, kızamık, tifo ve brusella, tekrar sahneye çıktı.” 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.