İYİ Partili Özdağ MHP'yi hedef aldı! AK Parti'nin iki ortağı var

İYİ Partili Özdağ MHP'yi hedef aldı! AK Parti'nin iki ortağı var

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ Halk TV'de katıldığı bir programda, "AKP ile HDP'nin nasıl ortaklık yaptığı Andımız konusunda meydana çıktı." dedi

İYİ Partili Ümit Özdağ, çözüm sürecinde verilen şehit sayısının Kıbrıs harekatında bile verilmediğini söyleyerek, 'Sayın Erdoğan tek bayrak tek devlet diyorlar. Burası 'tek'iye isimli bir devlet mi? Bu ülkede yaşayanlar tek milleti mi? PKK'yla yapılan süreçte Valilere, ‘Sizi rahatsız eden olursa, bize haber verin’ diyorlardı. Ve ardından görevden alıyorlardı. Bu sürecin ardından o ilçeleri almaya çalıştığımız dönemde, 600 şehit verdik. Biz Kıbrıs’ta bile 600 şehit vermedik' ifadelerini kullandı.

'AKP’NİN İKİ ORTAĞI VAR BİRİ HDP DİĞERİ MHP'

Ümit Özdağ, “HDP'yle olan AKP ittifakı ‘Andımız' konusunda ortaya çıktı. Seçimlere girerken, MHP'yle bozuşmuş gibi yapıyorlar. Bu hareket AKP'nin kaybettiği Kürt vatandaşların oylarını geri alma çabası ve MHP'nin milliyetçi oyları konsolide etme çabası. Aslında AKP'nin 2 ortağı var: Bir ortağı MHP, bir ortağı HDP” diyerek gündem yaratacak bir açıklamada bulundu.

'FİİLİ BAŞKAN YARDIMCISI DAMAT'

Ümit Özdağ, “Türk halkı şunu kendine sorsun; Erdoğan yüzde 51'den fazla oy alsa, bu kadar terör mücadelesi mi yapılırdı? Yoksa Dolmabahçe'deki tablo devam mı ederdi? Türkiye Cumhuriyeti devleti tarihin en zayıf anından geçiyor. Ne anlamda, bürokratik anlamda. Bugün yapılan dostlar alışverişte görsün konferansında, rejimin fiili başkan yardımcısı olan damadı da gördük. Bir haneden yapısı oluştu. Yıllardan beri bu devlet için çalışmış emektar bürokratlar tekrar mülakata alınıyorlar” dedi.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.