İYİ Partililer bunu soruyor: Yusuf Halaçoğlu niye yok?

İYİ Partililer bunu soruyor: Yusuf Halaçoğlu niye yok?

24 Haziran Genel Seçimlerine milletvekili listesini veren İYİ Parti’de Yusuf Halaçoğlu üzerinden liste depremi yaşanıyor.

MHP’den ihraç edilerek İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun milletvekili listesinde yer almaması İYİ Parti içerisinde büyük tartışmalara neden oluyor.

Halaçoğlu’nun milletvekili adaylığı için başvuruda bulunmadığı iddia edilirken, bir yandan da milletvekiliğine müracaatını yaptığı ama listeye alınmadığı konuşuluyor.

PEK ÇOK İSİM GİREMEDİ

İYİ Parti’nin kurucular kurulunda yer alan, sonrasında GİK ve Başkanlık Divanında görev alan pek çok MHP kökenli isimin de Yusuf Halaçoğlu başta olmak üzere milletvekili listelerinde yer almadığı veyahut seçilemeyecek sıralara konulduğu görülüyor.

İşte İYİ Parti’den Milletvekili listesine giremeyen isimlerden bazıları:

Yusuf Halaçoğlu, Şefik Çirkin, Özcan Yeniçeri, Mustafa Erdem, Nuri Okutan Cihan Paçacı, Hüseyin Türkoğlu, Reşat Doğru, Ayhan Çevik, Ferhat Sevinç, Ramazan Mirzaoğlu, Kazım Ataoğlu.

GENÇLİK KOLLARI GENEL BAŞKANI İSTİFA ETMİŞTİ

İzmir 1. Bölge’den 5. Sırada milletvekili adayı yapılan İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Osman Ertürk Özel yerini beğenmediği için adaylıktan istifa ettiğini açıklamıştı.

YENİ İSTİFALAR GELEBİLİR

Önümüzdeki günlerde İYİ Parti milletvekili listesinden başka istifaların da gelebileceği siyasi kulislerde ifade edilirken, ülkücü kökenli adayların yeteri kadar yer bulamamasının tabanda önemli bir rahatsızlık meydana getirebileceği de konuşuluyor.

Hakan Sönmez  siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum