İYİ Partililerin NATO hayranlığı sınır tanımıyor
İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında, parti tüzüğünün kamuoyuna açıklanmasından önce siyasetcafe.com olarak tüzükte yer alan ifadeleri kamuoyu ile paylaşmıştık.
Siyasetcafe.com’un İYİ Parti tüzüğünde geçen ‘NATO ve Eşit Yurttaşlık’ ifadeleri kamuoyunda büyük tepki almıştı. Daha sonra İYİ Parti yöneticileri, alelacele tüzüğü revize ederek 'Eşit Yurttaşlık' cümlesini tüzükten çıkardılar. NATO ile ilgili olarak da tüzükte geçen cümlelerin, NATO’ya veya FETÖ’ye bağlılık olmayacağını ileri sürerek, NATO savunuculuğuna devam ettiler.
Gazeteci – Yazar Nihat Genç’in tüzükle ilgili şiddetli eleştirilerine eski emekli Kurmay Albay Ali Türkşen cevap yazmıştı. Emekli Albay Ali Türkşen, daha sonra ise İYİ Parti’den istifa etti.
Bugün görülüyor ki tüzükte yazan NATO ibaresi sembolik olmaktan çok bir işbirliği ve bu işbirliği halem devam etmekte.
Bugünlerde YATA’nın (NATO’nun gençlik örgütü) Türkiye uzantısı Türk Atlantik Gençlik Konseyi "Türkiye’nin NATO’daki yeri" adlı bir panel organize ediyor. Bu düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan iki isim ise dikkat çekiyor. Panele Av. Emir A. Gürbüz ve M. Bahadırhan Dinçaslan konuşmacı olarak katılıyor.
GÜRBÜZ İYİ PARTİ'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU
Türk-Atlantik Gençlik Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Gürbüz, İYİ Parti tarafından 24 Haziran seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili adayı gösterilmişti.
DİNÇASLAN İYİ PARTİ'NİN ESKİ GİK ÜYESİ
Konseyin eski yönetim kurulu Başkanı Dinçaslan ise Akşener’in Genel Başkanlığı’nı yaptığı İYİ Parti'nin 2. Olağanüstü Kurultayında GİK üyeliğine seçilmişti. Aynı isim 15 Temmuz FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği hain darbe girişimi esnasında sosyal medya hesabından "Lütfen bu gerçek deyin, ihtilal oldu deyin" şeklinde bir paylaşımda bulunmuş ve daha sonra sildiği ortaya çıkınca GİK üyeliğinden istifa etmişti.
Eski İYİ Parti GİK üyesi Bahadır Dinçaslan’ın darbe ile ilgili tweetlerini siyasetcafe.com olarak haberleştirmiştik.
(İşte ilgili haber.)
YATA KENDİNİ NASIL TANIMLIYOR?
NATO’nun gençlik örgütü YATA, ‘BİZ NATOYUZ’ sloganını kullanıyor ve resmi internet sitelerinde şöyle kendini tanımlıyor:
-YATA gençleri uluslararası güvenlik ve dış politika konularında bilgilendirmeyi amaçlayan ve bu amaç doğrultusunda organizasyonlar ve etkinlikler düzenleyen bir gençlik teşkilatı ve düşünce kuruluşudur.
-YATA Türkiye, 1954 yılından beri faaliyet gösteren Türk Atlantik Konseyi Derneği’nin yönetim kurulu kararıyla 15 Temmuz 2005 tarihinde kurulmuştur.
-YATA Türk Atlantik Konseyi Derneği’nin gözetiminde faaliyet göstermektedir.
-YATA Türkiye; aynı zamanda 1996 yılında Uluslararası Atlantik Antlaşması Derneğinin himayesinde kurulmuş olan Genç Atlantik Antlaşması Derneğinin (YATA International) Türkiye kolunu oluşturmaktadır.
YATA Türkiye
-Geleceğin diplomatlarını ve akademisyenlerini yetiştirmek,
-Ülkemizi uluslararası alanda temsil etmek
-Geleceğin siyasi liderleri arasında güçlü bir ağ oluşturmak,
-NATO üye devletleri, NATO Barış için Ortaklık ülkeleri ve NATO gözlemci ülkeleri gençleri arasındaki işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek…”
“BİZ NATO’YUZ” sloganıyla faaliyet yürüten isimler, 23 Aralık’ta Ankara’da “Türkiye’nin NATO’daki yerini” tartışmaya açacaklar. Tartışmadan çıkacak sonucu tahmin etmek zor olmasa gerek…
siyasetcafe.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.