'İYİ Parti'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın eski danışmanı Servet Avcı olacak' iddiası

'İYİ Parti'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın eski danışmanı Servet Avcı olacak' iddiası

İYİ Parti'nin Ankara'dan Mansur Yavaş'ın karşısına, Yavaş'ın başdanışmanı Servet Avcı'yı çıkaracağı iddia ediliyor.

İYİ Parti, CHP’den gelen işbirliği teklifini reddetmesinin ardından bu karara karşı duran isimlerin istifaları ve görevden alınmalarıyla siyaset gündemindeki yerini koruyor.

Genel Başkan Meral Akşener’in “savaş ilanı” sonrası da parti özellikle CHP’nin güçlü olduğu yerleşim yerlerindeki aday belirleme çalışmalarına hız kazandırdı.

Akşener’in “savaş ilanı”nın ilk hamlesinin Ankara, İstanbul, Adana ve Mersin’de “güçlü adaylar” çıkararak bir an önce adaylıkları açıklamak olduğu parti kulislerinde konuşuluyor.

Partinin, Adana’da Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın karşısına Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş’ın çıkaracağı iddia ediliyor. Mersin’de ise Burhanettin Kocamaz’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. 

Ancak iddialara göre parti, Ankara ve İstanbul’da aday çıkarmakta zorlanıyor. Bu illerdeki il ve ilçe teşkilatlarının CHP ile işbirliğinden yana olmasının, partiyi buralarda zora soktuğu ifade ediliyor. Parti, Ankara ve İstanbul için farklı yöntemler geliştiriyor. İstanbul’da İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun, Ankara’da ise Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural’ın adaylığı konuşuluyor. Ancak Zorlu ve Kavuncu’nun adaylığa çekimser yaklaştığı iddia ediliyor.

Bazı kurmaylar, partinin Ankara’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın karşısına “ülkücü camiada ağırlığı olan bir aday” çıkarmaya çalıştığını kaydediyor. Yavaş’ın 2015’ten beri beraber yürüdüğü ancak ekim ayında görevden aldığı başdanışmanı Servet Avcı’ya Ankara için teklif götürüleceği kulislerde konuşuluyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.