İYİ Parti’nin oyuncu adayı Kınay: Kadıköy Belediyesinin duvarını yıkacağım

İYİ Parti’nin oyuncu adayı Kınay: Kadıköy Belediyesinin duvarını yıkacağım

İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı oyuncu Emre Kınay seçilmesi halinde, “İlk olarak belediyenin çevresindeki duvar ve plakaları kaldırıp belediye ile vatandaş arasında sınır çizen duvarı kaldıracağız" dedi.

İYİ Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı oyuncu Emre Kınay, "5 yılda 106 projemiz var. İlk proje olarak belediyenin çevresindeki duvar ve plakaları kaldırıp belediye ile vatandaş arasında sınır çizen duvarı kaldıracağız" dedi.

Gazete Duvar’dan Anıl Mert Özsoy’a konuşan oyuncu Emre Kınay, İYİ Parti’den Kadıköy Belediye Başkan adayı olma serüvenini ve projelerini anlattı.

Emre Kınay’ın yaptığı açıklamalardan satır başlıkları şöyle;

17 YILLIK BELEDİYE TECRÜBEM VAR

Çalışan ve yönetici olarak 17 yıllık belediye tecrübem var. Dolayısıyla belediyedeki müdürlüklerin nasıl çalıştığıyla ilgili son derece önemli gözlerim oldu. Belediyede neyin nasıl yapılması gerektiğini bilen insanlardan biriyim. Özel sektöre geçtiğimde de sıfırdan bir şey yaratmanın tek şartının ekonomi olmadığını, vizyon gerektirdiğini gördüm. Laik, demokratik, çağdaş cumhuriyete inanıyorum. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını ışığında çağdaş bir Kadıköy yaratma sevdasındayım.

Herkesin güvenli, huzurlu ve mutlu olacağı ve artık kimsenin yurtdışındaki şehirleri kıskanmasına gerek kalmayacağı bir Kadıköy yaratmak  için bu işe soyundum.

İYİ PARTİ HER EĞİLİMİN TOPLANABİLECEĞİ BİR PARTİDİR

Biz ilçe belediyesine talibiz. İYİ Parti demokrasi kurallarına göre merkezde bir parti ve eğilimlere açık. Her eğilimin toplanabileceği, içine dahil olabileceği, kanaatimce bana hayal ettiğimi gerçekleştirme fırsatı verme metodu bakımından en demokratik parti. Her şeyden önce seçilmişin yerine atanmışı koyan bir parti değil. Bu çok önemli.

KISACA ADAYLIK HİKAYEMİ ANLATAYIM  

Kısaca adaylık hikayemi anlatayım: Bir gün Meral hanım ve ilçe teşkilatı oyuna gelmek istediklerini belirtti. Biz davetiye verdik, onlar bilet aldılar ve ekipçe oyuna geldiler. Oyundan sonra tanıştık ve hayallerimi, kültür hayatını ve Kadıköy’e dair fikirlerimi sordu. Çok meraklı, bir siyasetçide olması gereken ve geldiği yerde vatandaşın ne istediğini öğrenmek isteyen bir tavrı vardı ve bu çok etkileyiciydi. Sonrasında adaylık teklifinde bulundular. Meral hanım, “Hayallerini gerçekleştirmek ister misin?” diye sorunca, “Evet, isterim” dedim.

 ÇALIŞMALARIMI ENGELLEYEN KİM VARSA İLAN EDECEĞİZ

Büyükşehir ile birlikte yapacağız. Büyükşehir buna itiraz ettiğinde de imzaladığımız Şeffaflık Bildirisi ile kamu faydasına yapmak istediklerimizi engelleyen kim varsa ilan edeceğiz. Dolayısıyla işbirliği içerisinde yapmaya çalışacağız ama kamu faydası olacak bir yerde sadece teamül gereği ve siyaseten bir engel çıkarıldığında da vatandaşla şeffaf ve açık bir şekilde paylaşacağız. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni kuracağız ve ring ulaşımları yapacağız. 5 noktada yapacak olduğumuz teleferiklerle ulaşımı rahatlatacağız. Stada 2 kilometre kala otoparklar açılacak ve özellikle maç günlerinde taraftarlar elektrikli faytonları kullanarak stada ulaşacak. Ana arterler büyükşehire ait ama bize ait ara sokaklarda işleyebilecek akülü şehir faytonları kullanacağız. Avrupa’nın en büyük hayvan hastanelerinden birini kamu binası tahsis ederek yapacağız. Evcil hayvanlar için sigorta sistemi kuracağız. Hayvanseverler cüzi bir aylık prim ödeyerek Kadıköy ilçesinde hayvanlarının bakımını sağlayabilecek. Kadıköy’ün dışındaki alanlarda da hayvanlar için ‘şefkat yuvaları’ kuracağız.

BELEDİYELER EŞ DOST AKRABA USÜLLERLE İŞLİYOR

Şeffaf Belediyecilik bildirisini imzalayan ilk ilçe belediye adayıyım. Kadıköy halkı seçme hakkını kullanıyor. Biz adaylar da seçilme hakkımızı… Şeffaflık meselesi de uluslararası bir deklarasyonla imza altına almak manasında önem arz ediyor. Türkiye’de belediyelerde başlayan hizmet eş, dost, akraba çevresinde ve liyakata uygun olmayan usüllerle işliyor. Şeffaflık Bildirisi tüm bu saydıklarımı yapmayacağıma dair bir taahhütname… Bütçeler açık olacak. STK’lar ve kent konseylerinden her toplantıda görüşler alınacak. Kapalı zarf usülü olmayacak. Vatandaş, ihalelerin nasıl yapıldığını, bütçeyi bilecek.

KADIKÖY’ÜN YILLAR SONRA İLK KEZ SEÇME HAKKI VAR

Millet İttifakının karşısında olan paktın toplam oyu yüzde 16 ile yüzde 19 aralığında. Kazanmak için gerekli oy yüzde 35’in üzerinde… Kadıköy halkının çekindiği yapının bu denli oy oranı alması söz konusu bile değil. Bunu kamuoyu araştırmalarından da biliyoruz. (Cumhur İttifakı’nı kastederek) Yüzde 36 oy alabilmeleri imkansız. Yüzde 10 barajını bu bölgede geçemeyebilirler. Çarşı-pazarda, anket sonuçlarında bunu görüyorum. Kadıköylünün yıllar sonra ilk kez seçme hakkı var! Kadıköy’ü kıskanılan bir ilçe haline getireceğiz.”

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.