İYİ Parti'ye FETÖ operasyonu: Buğra Kavuncu yurt dışına kaçabilir iddiası

İYİ Parti'ye FETÖ operasyonu: Buğra Kavuncu yurt dışına kaçabilir iddiası

Sosyal medyada 'Derin Gercekler' isimli bir profilden yapılan paylaşım gündeme bomba gibi düştü.

Sosyal medyada 'Derin Gercekler' isimli bir profilden yapılan paylaşım gündeme bomba gibi düştü.

Profilden yapılan paylaşıma göre, hakkında bir çok şaibe olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu yurt dışına kaçabilir. Nedeni ise İYİ Parti'ye yapılması planlanan FETÖ operasyonu...

 

İşte tüm bu iddiaları ortaya atan profilden yapılan paylaşım:

 

Buğra Kavuncu'nun siyasi serüveni tamamen Gülen'in "Kayıp Kuşak" projesi için 14 kişilik Orta Asya ekibindedir. Cemaatin, Kazakistan'da pişirdiği ve Almanya ile Uluslararası rol biçtiği bu isim, tam bir Gülen aşığıdır. 15 Temmuz darbesinden sonra Gülen'e sevgi tweetlerini silmiştir.

FETÖ'nün Orta Asya'da en büyük şirketi Turkuaz Group Companies'dır.

Bu şirketi Zeki Pilge ve eski Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu (Buğra Kavuncu'nun akrabası) 1996 yılında Kazakistan'da Turkuaz isimli büyük bir şirket kurdular.

Bu şirket kısa zamanda büyüdü. Kısa zamanda 1 milyar dolarlık ciroya ulaştı. Zeki Pilge doktor, İsmail Kavuncu ziraat mühendisiydi. Oto kiralama işi yapıyordu. FETÖ'nün kara paralarını Kazakistan'da aklamakla görevliydi.

İsmail Kavuncu, Gülen’in bizzat talimatı ve FETÖ operasyonuyla, bir kaset sayesinde Eyüp Belediye Başkanı oldu.

Tek isteği Turkuaz'ı ele geçirmekti. Zeki Pilge'den şirketi istedi. Aralarında tartışmalar yaşandı. İsmail Kavuncu şirkete ilginç isim "Müjdat Güler'i monte etti.

Zaman geçer ve İYİ Parti'nin kuruluş aşamasına gelinir. Baba Orhan Kavuncu, Buğra Kavuncu'nun şirket CEO'luğunu bırakarak partide etkin görev almasını ister ve Akşener ile pazarlık yapar. Akşener'in kasetini halletmiş ve vefa abidesi olmuştur.

Orhan Kavuncu, Akşener'den iki ismi İYİ Parti'ye etkin göreve getirmesini ister. Buğra Kavuncu ve Yavuz Ağıralioğlu...

Meral Akşener'le yaptığı pazarlıkta, partiyi Buğra Kavuncu'ya bırakma sözü verdi. Böylece FETÖ'nün gerçekleştirmek istediği partileşme politikası gerçek olacaktı.

Parti kuruluş aşamasında ülkede FETÖ gerilimi olması sebebiyle parti kurucusu yapılmayan Buğra Kavuncu, aylar sonra tepeden atama ile Genel başkan yardımcısı, ilerleyen dönemde de sermayenin başkenti İstanbul'a il başkanı yapılmıştır.

FETÖ Kazakistan'da çok büyük bir sermayeye Başkan yardımcısı olarak Buğra Kavuncu'yu, ülkede bir partinin genel başkan yardımcılığına ve prensliğe yine bu ismi getirmiştir.

 

derin-gercekler-siyasetcafe.JPG

 

Akşener'in prensi Buğra Kavuncu, parti kuruluşunda Kazakistan'dan İsmail Kavuncu üzerinden 10 milyon dolar gönderterek partiye en büyük yardımı yapmıştır. Bu paranın büyük bölümünün nerede olduğu bilinmiyor, çünkü partileşme aşamasında para ortada gözükmedi.

Buğra Kavuncu hakkında, araştırmacı gazeteci Celal Eren Çelik'in gündemde tuttuğu Panama belgelerinde, Panama ve eşinin Memleketi Çanakkale arasında para trafiklerine yer verilmiş. Yine akrabası Taha Altaytlı'da bu listede yerini almış.

İYİ PARTİYE OPERASYON İDDİASI

Sosyal medya hesabında, Buğra Kavuncu dahil 14 kişiye FETÖ operasyonu yapılacağı iddia edilerek şu cümleler paylaşıldı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İBB meclis üyesi İbrahim Özkan dahil 14 İYİ Parti'liye FETÖ operasyonu geliyor. Meral Aksener sarı öküzü verdi.'

 

 

kim-bu-kavuncular-siyasetcafe.JPG


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.