İYİ Parti'ye Hazine parasını vermediler

İYİ Parti'ye Hazine parasını vermediler

İYİ Parti’ye yasa gereği bütçeden yapılması gereken 78,5 milyon liralık hazine yardımı ödenmedi.

2019 bütçesi ile birlikte AKP’ye 335 milyon 526 bin lira, CHP’ye 178 milyon 564 bin lira, HDP’ye 92 milyon 238 bin lira, MHP’ye 87 milyon 508 bin lira ve İYİ Parti’ye de 78 milyon 520 bin lira verilmesi öngörülmüştü.

Diğer partiler paralarını alırken, İYİ Parti'ye henüz ödenme yapılmadı. Son genel seçimlerde yüzde 3'ten fazla oy alan partiler oy oranlarına göre her yıl bütçe gelirlerinin 5 binde 2’si oranında Hazine yardımı alıyor. Genel seçim dönemlerinde bu yardımlar 3’e, yerel seçimlerin yapılacağı yıllarda da 2’ye katlanıyor.

AMAÇ KAMPANYAYI BALTALAMAK

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Partimizin yasal hakkı olan hazine yardımı, halen ödenmedi. Amaç seçim kampanyamızı baltalamak, bizi maddi olanaklardan yoksun bırakıp, kampanyamızı da geciktirmek. Ne yaparlarsa yapsınlar İYİ Parti halkımızın teveccühü ile bu seçimlerden de alnının akı ile çıkacaktır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu ise şunları söyledi:

"Hazine yardımı almaya hak kazanmış bir parti olarak dilekçemizi Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na verdik. Başkanlık görev alanına girmediği gerekçesiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlığın Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı da Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. O Genel Müdürlük Ekonomik Hizmetler Dairesi'ne sevk etti. Bu daire de başvurumuzu İlhan Konuk isimli bir personele havale etti. Bu personel inceleme yapmadan dosyayı kapattı. Bu işlemden birkaç gün sonra da Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'na müdür olarak atandı. Hak edilmiş bir ödemenin engellenmesi sadece kanuna aykırı değil, aynı zamanda İYİ Parti'ye de tavır almak anlamına geliyor. Beklentimiz, yargıya başvurmadan bu sorunun çözülmesidir."

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.