İYİ Parti’ye katılan MHP’li vekilden şok açıklama

İYİ Parti’ye katılan MHP’li vekilden şok açıklama

Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa edip Meral Akşener’in Genel Başkanı olduğu İYİ Parti’ye geçen ve büyük tepki toplayan vekil sessizliğini bozdu ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

MHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye geçen Milletvekili Kadir Koçdemir ilk kez konuştu ve dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa eden Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, "Parlamenter demokratik sistem ve hukuk devleti olmak üzere ülke sorunları hakkında ısrarla açık, net ve doğru tavır gösteren İYİ Parti'ye katıldım" diye konuştu.

Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir istifasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı ve kamuoyunu aydınlattı.

istifa-002.jpg

Koçdemir, yaptığı yazılı açıklama ile İYİ Parti'ye geçtiğini açıkladı. Koçdemir, MHP'nin başkanlık veya yarı başkanlık sistemine karşı olduğunu belirterek, grup kararı almanın yasak olduğunu, vicdanı ve kanaatine göre hareket etmenin karşılığı olarak milletvekili değilmiş gibi muamele gördüğünü ifade etti.

aday-gul.jpg

Kadir Koçdemir, "Son bir buçuk yıldır vicdanıma ve partinin yarım asırlık çizgisine sadakatimi parti içinde kalarak korumak imkansız hale geldi. Seçmenden aldığım vekalet görevi layıkıyla tamamlama adına, seçim takviminin açıklanmasına kadar bekledim. Bu sadakati korumak ve millete hizmet için başta parlamenter demokratik sistem ve hukuk devleti olmak üzere ülke sorunları hakkında ısrarla açık, net ve doğru tavır gösteren İYİ Parti'ye katıldım" ifadelerini kullandı.

 

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum