İYİ Parti'ye kayyum geliyor!

İYİ Parti'ye kayyum geliyor!

30 Ağustos'ta yapılan çağrıyla İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz, istifa dilekçesini genel merkeze sundu.

İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, genel merkeze istifa dilekçesini sunan İstanbul İl Başkanı Ersin Beyaz'ın yerine,  genel başkan yardımcısı ve parti sözcüsü Mehmet Satuk Buğra Kavuncu'yu İstanbul İl Başkanı olarak atadı.

Siyaseti öğrenip parti tabanını tanımaya çalışan Buğra Kavuncu, İstanbul'da kendisine önerilen isimlerle tek tek görüşmeler yaptı. Hazırladığı yönetim listesini göreve atandıktan 15 gün içinde dernekler masasına sunması gerekirken, zaman aşımına uğradı. Buna rağmen dernekler masası, il yönetim listesini değerlendirmeye aldı. Tek tek araştırılan il yönetim kurulu üyelerinin sabıka kayıtlarına ve başka parti üyelikleri olup olmadığına bakıldı.

Yapılan araştırmada, listede yer alan bir çok ismin AK Parti, CHP ve MHP üyeliklerine rastlandı. Üye oldukları partilerden istifa edip İYİ Parti'ye kayıt yaptırmayan isimler, dernekler masası tarafından listeden çıkartıldı. Bu kez de listede yer alan isimler, yönetim kurabilecek sayının altında kaldı. Kaotik durum bir yazıyla İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na bildirildi.

'İŞİM SEKTEYE UĞRAR' DEDİ İSTİFA ETTİ

Kavuncu'nun referansla il yönetimine dahil ettiği bazı isimler de kısa sürede istifa ettiklerini duyurdu. B.C.M isimli partili, il başkanı Buğra Kavuncu ile görüşüp il yönetimine dahil oldu. Daha sonra sosyal medya hesabında yakın tarihli ve çok miktarda AK Parti'yi övücü paylaşımlar yaptığı ortaya çıktı. Tepki alan M., bunun üzerine partililerin whatsapp grubunda yaptığı "Kıymetli arkadaşlar; kendi isteğimle ve almış olduğum kararla İYİ Parti İstanbul yönetiminden, İYİ Parti ile alakalı tüm yerlerden istifa ediyorum. Geleceğim, kariyerim ve diğer iş yaşamımın tehlikeye girmemesi açısından gerekli mecralardan istifa ediyorum" açıklamasıyla hem yönetimden, hem partiden ayrıldığını duyurdu. Buğra Kavuncu, revize edeceği yönetim listesini Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olmasa da yeniden dernekler masasına sunacak.

KAYYUM TEHLİKESİ VAR

Ersin Beyaz'ın istifa ettiği tarihten sonra 45 gün içinde kongreye gidilmediği için il başkanlığına kayyum atanması da gündeme geldi. Siyasi Partiler Kanunu'na göre yeni atamanın tarihi değil, bir önceki il başkanının görevden alınması veya istifasının tarihi baz alınarak yapılan süre sayımına göre, yeni atanan il başkanının 45 gün içinde partiyi kongreye götürmesi gerekiyordu. Bunun gerçekleşmemesi üzerine, Buğra Kavuncu'nun yetkisi de tartışılmaya başlandı. Yasaya göre genel merkezin görev yazısını yenileme, uzatma veya yeni bir ismi atama yetkisi yok. Herhangi bir partilinin ilçe seçim kuruluna yapacağı bildirim, il yönetiminin kayyuma kalıp, 30 gün içinde kongre yapmasını zorunlu hale getirecek. Siyasi Partiler Kanunu'na göre bu süre ilçelerdeki istifa veya görevden almalarda 30 günle sınırlandırılmış.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.