İYİ Parti’yi sarsan PKK ve APO mesajları

İYİ Parti’yi sarsan PKK ve APO mesajları

Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Salim Ensarioğlu'nun, 2013 yılında söylediği sözler İYİ Parti’yi karıştırdı ve sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

İYİ Parti'de gerçekleşen 2. Olağanüstü Kurultay'ın ardından yeni Başkanlık Divanı da belli olmuştu. Kurultayda, Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirilen Mehmet Salim Ensarioğlu'nun çözüm sürecinde söylediği sözler ortaya çıktı.

İYİ Parti'de yeni görevi üstlendikten sonra, Ensarioğlu'nun, 2013 yılında söylediği sözler ortaya çıkarken, sosyal medyada ve parti içerisinde de o sözler tartışılmaya başlandı.

"BU YOL AFTIR"

Ensarioğlu 2013'te yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin başarıyla sonuçlanmaması durumunda Türkiye'nin bir felakete doğru sürükleneceğini vurgularken, PKK’nın lideri Abdullah Öcalan için ise, "Bana göre Öcalan'a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkan tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Ensarioğlu ayrıca, o dönem yaptığı konuşmasında, PKK'lılara "af" da isterken, "Bu insanların dağdan inmeleri için bir yol verilmelidir. Nedir bu yol? Bu yol aftır" diye belirtmişti.

ensari.jpg

"BU OLAYIN BİR AN ÖNCE BİTMESİ..."

İşte Ensarioğlu'nun 2013'te Diyarbakır'da sarf ettiği ve gündeme yeniden gelen o sözleri:

"Halkın BDP'ye verdiği oyların yüzde 95'i Öcalan'a veriliyor. Bu nedenle Kandil'de başka yerler de Öcalan'a uyuyor. Netice olarak lider odur. Bana göre Öcalan'a daha ılımlı işte bir ev hapsi gibi imkan tanınarak, ister televizyonla, ister telefonla, görüntülü, görüntüsüz, gibi bir ortam sağlanması gerekir. Netice itibarı ile bizim sorunumuz, Öcalan'ın 100 metre karede mi, 200 metre karede mi oturduğu değildir. Bizim temel sorunumuz bu olayın çözülmesidir. Birbirimizi böyle çocuksu hareketlerle, işte yok biz burada tutarız, gibi meseleler değildir. Mesele, bu olayın çözülmesidir. Durum böyle olduğuna göre o zaman Öcalan tripleks dairede de oturabilir, villada da oturabilir. Yanına sekreter, danışman, ve teknolojik imkanlar gibi imkanlar da tanınmalıdır. Bu olayın bir an önce bitmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Bu güne kadar PKK'nın yurt dışına girip çıkan militanlar devletten izin alarak gidip gelmemişlerdir. Bir PKK'lı devletten vize alarak yurt dışına gidip gelmemiştir. Adamlar zaten istedikleri zaman gidip geliyorlar. Bütün mesele silahların bırakılması, susması meselesidir. Bunun için de bu adamlara bir yol verilmelidir. Bu insanların dağdan inmeleri için bir yol verilmelidir. Nedir bu yol? Bu yol aftır"

DÜN DE DİNÇASLAN...

İYİ Parti'de dün de, Genel İdare Kurulu (GİK) listesine giren isimlerden Bahadırhan Dinçaslan'ın, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili attığı tweetler ortaya çıkmış, sosyal medyada Dinçaslan'ın o paylaşımları tartışma yaratmıştı.

Dinçaslan hakkında İYİ Parti dün bir açıklama yapmış, “Şuuru kirlenmiş, iradesi alçaklarla bir şekilde birleşmiş hiçbir kimsenin partimizde yeri yoktur” denilmişti. Öte yandan Dinçaslan ise, kişisel web sitesinden dün yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu.

BU MESAJLARDA GRUP BAŞKANVEKİLİ YAVUZ AĞIRALİOĞLU'NDAN

BBP'nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nün üzerinden ülkücüleri cinayetler işlemekle itham eden Meral Akşener'in metin yazarı Bahadır Dinçaslan'a tepki gösteren ve istifasını isteyen İYİ Parti'nin TBMM Grup Başkan Vekili Yavuz Ağıralioğlu'nun da PKK'ya yönelik şok tweetleri ortaya çıktı.

İşte sosyal medyada gezen o şok tweetler:

agirali.jpgagirali1.jpg

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.