İzinsiz sigara satana hapis geliyor

İzinsiz sigara satana hapis geliyor

Meclis Genel Kurulu'nda Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda değişiklik öngören torba yasası görüşmeleri devam ederken tasarıya, siyasi partilerin uzlaşmasıyla iki yeni madde eklendi.

Söz konusu maddelere göre, Çek Kanunu'nun geçici 3'üncü maddesindeki "üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir" düzenlemesinin yürürlük süresi, 31 Aralık 2017'den 31 Aralık 2020 tarihine uzatıldı. Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle de, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı Darlık ve Esenceli mahallelerinin iskan problemi çözüldü. Düzenlemeyle, baraj yapımı nedeniyle bulundukları yerden kaldırılan ve belirli bir yere yerleştirilmeyen Darlık ve Esenceli mahallesi halkının, tespit edilecek yeni yerleşim yerine nakledilecek. Genel Kurul'da kabul edilen, tasarının dördüncü bölümündeki düzenlemeler özetle şöyle:


-ÜCRETSİZ İÇME SUYU-

Belediye ve bağlı idareler, mabetlerin yanı sıra eğitim kurumlarına, yurtlara, okul pansiyonlarına ve hastanelere de indirimli bedelle ya da ücretsiz olarak içme ve kullanma suyu verebilecek.

-2018'DE DE DEVAM EDECEK-

 İmalat sanayisine yönelik yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırım harcamaları için Kurumlar Vergisi'nde uygulanan indirimler 2018'de de devam edecek.

-KURUMLAR VERGİSİ YÜZDE 22 OLACAK-

Kurum kazancı üzerinden yüzde 20 oranında alınan Kurumlar Vergisi, kurumların 2018, 2019 ve 2020 yılı vergilendirme dönemlerinde yüzde 22 olarak uygulanacak. Bakanlar Kurulu, yüzde 22 oranını yüzde 20 oranına kadar indirmeye yetkili olacak.


-HAPİS CEZASI-

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar ile ticari amaçla, makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlara, satışa arz edenlere, bulunduran ve nakledenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verilecek.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.