İzmir Barosu'ndan HDP'li 23 Nisan programı! Tepki yağdı: Fethi Sekin’den utanın!

İzmir Barosu'ndan HDP'li 23 Nisan programı! Tepki yağdı: Fethi Sekin’den utanın!

İzmir Barosu, bir skandala imza attı. 23 Nisan özel yayını yapacak olan baro konuk olarak HDP'li Meral Danış Beştaş'ın olacağını duyurdu.

İzmir Adliyesi’nde teröristlerin üzerine atlayarak şehit düşen polis memuru Fethi Sekin, onlarca hayat kurtarmıştı. O adliyede görevli avukatların barosu ise, PKK’nın siyasi kolu HDP ile 23 Nisan programı yapıyor!

HDP'Lİ MERAL DANIŞ KONUK OLACAK

İzmir Barosu, “23 Nisan Özel Yayını” yapacağını duyurdu. 22 Nisan günü yapılacak özel yayının konuklarından biri HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş olacak. Yayının diğer konukları ise İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa. Özel yayının konusu ise “Başkanlık Rejimi ve Parlamenter Sistem”.

 

hdp1-004.jpg

 

AVUKATLARDAN TEPKİ YAĞDI

23 Nisan’ı tanımayan, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Devrimi'nin karşısında yer alan PKK’nın siyasi kolu HDP ile “23 Nisan Özel Yayını” yapan İzmir Barosu’na, avukatlarından da tepki geldi. İzmir Barosu avukatlarından Bülent Karagöz, sosyal medyadan şöyle tepki gösterdi:

"TERÖRÜ TEMSİL EDENLERLE YAN YANA GELMEKTEN UTANMIYORSUNUZ"

“Biri, Vatan ve Cumhuriyete kurşun sıkan terör örgütü PKK/HDP’nin temsilcisi, biri terör koruyucusu 'Baro Başkanı', diğeri Cumhuriyeti kuran Partinin, hem de en Büyük Bayramımız olan 23 Nisan’da dahi terörü temsil edenlerle yan yana gelmekten utanmayan 'vekili'. Cumhuriyeti Yıkamadınız, Altında Kalacaksınız!”


Sosyal medyada da etkinliğe, başta gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel olmak üzere yüzlerce kullanıcı tepki gösterdi. O tepkilerden birkaçı şöyleydi:

 

hdp2-002.jpg

 

hdp3-003.jpg

 

hdp4-001.jpg

 

hdp5.jpg

 

hdp6.jpg

 

hdp7.jpg

 

hdp8.jpg


FETHİ SEKİN’DEN DE Mİ UTANMADINIZ!
İzmir Barosu, Barış Pınarı Harekatı’na da tavır almıştı.

Türkiye, Amerikan destekli PKK/YPG terör örgütüne yönelik harekat başlatan TSK’nın arkasında kenetlenmişken, Türkiye’nin en büyük barolarından biri olan İzmir Barosu, harekatı ‘savaş’ olarak tanımladı. Kahraman polis memuru Fethi Sekin, o bildiriyi yayınlayanlar yaşasın diye İzmir Adliyesi’nde PKK’lının üzerine yürüyüp şehit düşmüştü.

 

feti-005.jpg

 

İzmir Barosu, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. HDP/PKK sempatizanlarının kullandığı argümanlara benzer şekilde “Barış” ve “Savaşa hayır” mesajları veren Baro açıklamasında, “Eşit, özgür ve demokratik bir yaşamın ancak ve ancak barış ortamında kurulabileceğini anımsatarak, şehitlerimize ve sivillere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, siyasi iktidarı daha fazla can kaybı yaşanmadan savaşa son vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

korona-haberleri-icerik.jpg

y-002.jpg

siyasetcafe.png

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.