İzmir 'de AKP'den 200 kişi istifa etti

İzmir 'de AKP'den 200 kişi istifa etti

İzmir'in Tire ilçesinde 200 kişi, Fethullan Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketine karşı yürütülen karalama kampanyasını gerekçe göstererek AK Parti'den istifa etti.

Uzun yıllardır üye olduğunu ve 2009'da  İzmir Tire'de 4. sıradan belediye meclis üyesi seçildiğini belirten Rahmi Sezgin, düzenlediği basın toplantısında istifa gerekçelerini açıkladı.


Türkiye'de bir süredir Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet Hareketi aleyhinde karalama kampanyası sürdürüldüğünü belirten Sezgin, "Bunun yol açtığı ciddi bir kamplaşma yaşanıyor. Yakın tarihimiz bir âlim, kanaat önderi ya da bir hareket hakkında bu denli organize bir iftira ve karalama kampanyasına şahit olmadı. Biz bu tür kampanyaları şiddetle kınıyor ve faillerini daha baştan maşeri vicdana ve Hakk'ın adaletine havale ediyoruz." dedi. İnsaf, iz'an ve sağduyu sahibi ilim erbabının da Hocaefendi'nin, ülkenin yetiştirdiği nadide şahsiyetlerden biri, ilim irfan sahibi ve bir gönül mimarı olduğunu kabul edeceğini söyleyen Sezgin, bütün hayatını milletin gözü önünde yaşadığını, gizlisi saklısı olmayan abide bir şahsiyet olduğunu ifade etti. Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, çocukluğundan itibaren güzel ahlâkına, ilim aşkına, Peygamber ve sahabe sevgisine herkesin şahit olduğunu belirterek, "Onun ihlas ve samimiyetini, kendisini dine, millete ve insanlığa adamasını, mütevazi fakat vakur duruşunu, helâl haram sınırlarına ve kul hakkına olan titizliğini yakinen biliyoruz. Küçük yaşlardan itibaren ibadete ve ilme olan düşkünlüğü, bugüne kadar ısrarla sürdürdüğü sade ve zahidane hayatıyla hepimizin önünde örnek bir şahsiyet, ahlâki ve manevi bir rehberdir. O hayatını, 'Emrolunduğun gibi dosdoğru ol' sırrına uygun yaşamaktadır. Aylardır iradi olarak susmayı tercih eden Hocaefendi'nin sessizliğini fırsat bilenlerin meydanlarda onun arkasından konuşmalarını ve bazı basın organları tarafından hedefe konulması şiddetle kınıyor ve Hakk dostunu üzenleri ilahi adalete havale ediyoruz." diye konuştu.


'HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSARAK DİLSİZ ŞEYTAN OLMAK İSTEMİYORUZ'

Hocaefendi'ye yapılan zulüm ve haksızlık karşısında susarak dilsiz şeytan olmak istemediklerinin altını çizen Rahmi Sezgin, "Bin ömrüm olsa Efendimiz'in saçının bir teline hepsi feda olsun." diyen bir zata yapılacak en büyük hakaretin, ona yalancı peygamber demek olduğunu söyledi. Kendileri gibi çok sayıda kişinin Peygamber Efendimiz'i delicesine sevmeyi ve Peygamberane yaşamayı ondan öğrendiğini belirterek, "Haşa sadece bu peygamberlik iftirası bile insan tahammülünü aşıyor. AK Parti iktidarının ve iktidara bağlı medya kuruluşlarının, her geçen gün hakaret dozlarını arttırdıklarını görüyoruz. Bu karamalardan bizarız, müştekiyiz, sevenleri olarak da son derece müteessiriz." dedi. Ne muhtıra dönemlerinde, ne ihtilâl ne de 28 Şubat benzeri psikolojik baskı dönemlerinde Hocaefendi'nin manevi şahsiyetinin bu denli rencide edilmediğini, böyle çirkin hakarete maruz bırakılmadığını savunan Sezgin, "Neden ülkene gelmiyorsun diye sözüm ona çağrı yapıyorlar. Hocam, gelip gelmemek sizin takdiriniz. Siz nerede olursanız olun, bizler hep sizin yanınızda olacak, sizi hayır dualarıyla anacak, dualarınızı bekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

200 KİŞİ İSTİFA ETTİ

İktidarın mitinglerde yaptığı hakaretleri, tezviratları, halkı kutuplaştırması, ötekileştirmesi, binlerce memurun, savcının haksız bir şekilde yer değiştirmesi ve son olarak sosyal paylaşım sitesi Twitter'ı kapatmasını esefle karşıladıklarını dile getiren Sezgin, bu sebeplerle Tire'de yaklaşık 200 kişiyle birlikte AK Parti'den istifa ettiklerini açıkladı. Yüce Mevla'dan vatan ve Türk milletine zeval vermemesi, daha fazla kavga ve niza ile maddi manevi bereketsizliğe, dahili ve harici siyasi ve içtimai dalgalanmalara maruz kalarak birlik, bütünlük ve dirliğin bozulmamasını niyaz ettikleri belirterek konuşmasını bitirdi.

İstifa dilekçelerini hazırlayan 200 kişi arasında parti delegesi Nuran Şen ve AK Parti Tire eski İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Özkan'ın da bulunduğu öğrenildi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.