İzmir'de Alevilere yönelik provokasyona soruşturma

İzmir'de Alevilere yönelik provokasyona soruşturma

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İzmir'de Alevi vatandaşların oturduğu bazı evlerin duvarlarına kırmızı boya ile ‘X’ işareti yapılması üzerine soruşturma başlattı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi’nde bazı evlerin duvarlarına kırmızı boya ile ‘X’ işareti yapılıp, ayrılıkçı yazı yazılması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı.

Sosyal medyada gündem yaratan konu ile ilgili İzmir Valisi  Erol Ayyıldız açıklama yaptı.

 

Vali Ayyıldız, söz konusu mahallede Alevi vatandaşların yaşadığının öğrenildiğini belirterek şunları söyledi:

 

'Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir.

Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir.'

 

Vali Ayyıldız, ayrıca konuya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

 

alevi-siyasetcafe.jpg

 

İzmir’de Alevi bir vatandaşın evine yazılan hakaret mesajı sonrası Ömer Çelik açıklamada bulundu.

 

Çelik, olayla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 

* İzmir, Gaziemir İlçesi’nde bir duvara yazılan Alevi vatandaşlarımıza dönük çirkin ifadeler nedeniyle olay olduğu andan itibaren tüm ilgili birimler konuyu yakından takip etmiştir ve olayla ilgili detaylı inceleme yapmaya başlamıştır.

* İçişleri Bakanımız konuyu bizzat takip etmektedir. İzmir Valiliği ve Emniyet birimleri azami hassasiyetle ilgilenmektedir. Dolayısıyla devlet kurumları tarafından bu meselenin “birkaç çocuk yapmıştır” denilerek geçiştirildiği bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

* Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Güzel İzmir’imizde huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değildir. Güzel İzmir kardeşliğin ve hoşgörünün mayasına sahiptir. Emniyet birimlerimiz bu kardeşliği ve huzuru bozmaya kalkanları her zaman engelleyecektir.

* Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız. Birliğimizi ve dirliğimizi koruyacak toplumsal tecrübeye sahibiz.

* Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu kardeşliği net ifade etmişti: ‘Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir.

* Cumhurbaşkanımız Erdoğan, her türlü provokasyona karşı geçmişte şu tespiti yapmıştı: Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonları yapanlar da olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olur.

* Gerek bizlere ulaşarak, gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır.


siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.