İzmir'de Aziz Kocaoğlu bombası: ADAY OLUYOR

İzmir'de Aziz Kocaoğlu bombası: ADAY OLUYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 31 Mart 2019’a 2.5 ay kala flaş bir açıklama yaptı ve adaylığa hazır olduğunu söyledi.

1 Ekim 2018’de düzenlediği basın toplantısında 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Aziz Kocaoğlu bomba bir karar aldı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile başkentte gerçekleştirdiği görüşmenin ardından çok önemli açıklamalarda yaptı.

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasına saatler kala açıklama yapan mevcut Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı sayın genel başkanımızla paylaştım” ifadelerini kullandı.

CHP’de büyük şok! Başkan adayı Ak Parti’ye geçti

1 Ekim’de basın toplantısı yaptığını ve 31 Mart yerel seçimlerinde aday olmama kararını kamuoyu le paylaştığını hatırlayan Aziz Kocaoğlu, böyle bir açıklamayı yerel seçimlerden altı ay önce yapmasının gerekçesinin, CHP’nin önünü açmak olduğunu söyledi.

CHP’de deprem: 53 kişi istifa etti

‘Benim yerime aday gösterilecek arkadaşımızın bir an önce belirlenerek seçimlere kadar kentin her köşesine ulaşması, kendisini tanıtması ve projelerini anlatması gerektiğini düşünmüştüm’ diyen Aziz Kocaoğlu, 6 ayın bu iş için ideal bir süre olduğunu fakat aradan geçen 4 aylık bir süreye rağmen adayın henüz belirlenememesinin, İzmir’e zarar verecek düzeye geldiğini belirtti.

Başkan Kocaoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Devletin tüm olanaklarıyla seçime hazırlanan iktidar partisinin 'bakanlık' yapmış İzmir adayını 27 Kasım'da açıklayıp çoktan yola koyulması ve bu tabloyla İzmir'de güç kaybı yaşayabileceğimiz gerçeği, beni ve partimize gönül vermiş milyonları endişeye düşürmektedir.

Genel Başkanımızla yaptığım görüşmede, kaygılarımı açıkça ifade ettim. Her zaman söylediğim gibi, önce devletim ve milletim, sonra partim için çalıştım. Hiç bir zaman gizli ajandam olmadı. Hiç bir zaman kişisel menfaat ve ikbal peşinde koşmadım. CHP’nin iktidarını sürdürdüğü en büyük kent olan İzmir'de ortaya çıkan bu tablonun, adaylığımla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçmayacağımı Sayın Genel Başkanımızla paylaştım."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.