İzmir'de büyük skandal ortaya çıktı: Hapları acil servisten alıyorum!

İzmir'de büyük skandal ortaya çıktı: Hapları acil servisten alıyorum!

İzmir’de istediği ilacı yazmadığı için bir doktora saldıran bağımlının 'Uyuşturucu hapları acil servisten alıyordum' sözleri skandal bir gerçeği ortaya çıkardı.

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisine uyuşturucu hap yazmayan Dr. Kadir Songür'e sinirlenerek boğazını kesen bağımlı Bayram Konak'ın 'Uyuşturucu hapları acilden alıyordum' iddiası sonrası, narkotik polisi acil servise operasyon düzenledi.

Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda taşeron yasasından kadroya geçen 2 temizlik görevlisi gözaltına alındı. Velit Ü. tutuklanırken, S.B. isimli personel tutuksuz yargılanmak serbest bırakıldı. Songür'ün saldırıya uğramasından kısa süre sonra aynı hastanede tıbbi sekreter olarak çalışan Semra Hacırecep de aynı nedenle saldırıya uğramıştı.

 

DOKTOR VE SEKRETER SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

 

Köpekli narkotik operasyonu öncesinde geçtiğimiz hafta öğle saatlerinde Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Polikliniği'nde Dr. Kadir Songür uyuşturucu hap olan ve kırmızı reçete ile verilen bir ilacı yazmayınca neşterle saldırıya uğramıştı.

Bu olaydan bir gün sonra servise gelen M.Y. doktor olmadığını öğrenince servis sekreteri Semra Hacırepecep'e saldırmıştı. Saldırılar, hastanede görevli herkese korku ve panik yaşatmıştı.

 

'SOKAKLARDA 15-20 LİRADAN SATILIYOR'

 

Konak'a bağlı Lale Mahallesi Muhtarı Sumru Benligül de sokaklarda söz konusu ilacın tanesinin, 15- 20 TL'den satıldığını dile getirdi.

İzmir'in dezavantajlı mahallelerinden biri olduklarını söyleyen Benligül, "Biz bunların ilaç olduğunu bile bilmiyorduk, uyuşturucu sanıyorduk. Konuştuğum gençler, bazen günde 3- 4 tane bu haptan kullandıklarını söylüyorlar. Bu konuda bir şeyler yapılmalı" dedi.

 

'UYUŞTURUCU ETKİSİ NEDENİYLE AMACI DIŞINDA KULLANILAN İLAÇLAR VAR'

 

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, uyuşturucu etki yapması nedeniyle amacı dışında kullanılan yeşil reçeteli ilaç nedeniyle birçok eczacı ve doktorun da baskı altında olduğunu söyledi.

Etken maddesi pregabalin olan ilacın, diyabete bağlı nöropatik ağrılar için kullanılması gerektiğini belirten Sayılkan, "Birçok doktor, bu hapları suiistimal eden kişiler tarafından baskı altında tutuluyor. Gece nöbetlerinde bizler de bu hap yüzünden taciz ediliyoruz" diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.