İzmir'de deprem gibi istifa: CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçti

İzmir'de deprem gibi istifa: CHP'den istifa edip AK Parti'ye geçti

İzmir Torbalı Belediye Başkanı Ramazan İsmail Uygur'un vefatından sonra yapılan seçim partiyi karıştırdı. CHP Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık istifa ederek AK Parti'ye geçti

Torbalı’da yapılan belediye başkan seçimlerinin ardından CHP’de sular durulmuyor. CHP Meclis Üyesi Mustafa Akbıyık, AK Parti adayı Özgür Erman Çağlar’a desteğini duyuran bir mesajla CHP’den istifa etti.

Akbıyık, “Bu seçim yenilendiğinde, adaletli bir biçimde yapıldığında da Özgür Erman Çağlar'ı Belediye Başkanı yapacağız. Bunu herkes görecek” dedi.

DEMOKRASİ KATLEDİLMİŞTİR

Torbalı’da CHP’li Mithat Tekin’in başkan seçilmesinin yankıları sürüyor. CHP Üyesi Mustafa Akbıyık, AK Parti'ye geçtiğini duyurdu. Torbalı’da “demokrasi katledilmiştir” ifadesini kullanan Akbıyık, “Başkanımızın vefatının ardından, koltuğuna 7 CHP'li meclis üyesi talip oldu.

 

Bu görülmüş bir şey değildir. Bugün çıkıp 'siyasi ahlak', 'etik değerler', 'millet iradesi' dediklerine bakmayın. Hiçbir şekilde samimi değiller. Bugün Torbalı'da yapılan meclis toplantısı ve ardından yapılan seçimde yaşananları tarih yazacaktır.

Bugün, Torbalı'da demokrasi katledilmiştir. Torbalı ile hiçbir ilgisi ve alakası olmayan insanlar, Torbalı'nın siyasetini antidemokratik bir şekilde dizayn etmeye gelmiştir. Ben demokrasiye inanan bir insanım. Hayatım boyunca demokrasinin bayrağını salladım, antidemokratik her hareketin karşısında oldum” diye konuştu.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.