İzmir'de "izinli" cinayeti: Sevgilisini vurup intihar etti

İzmir'de "izinli" cinayeti: Sevgilisini vurup intihar etti

İzmir'de yaşanan kan dondurucu olayda İzmir'de hapisten izinli olarak çıkan adam, sevgilisini pompalı tüfekle öldürüp intihar etti.

İddiaya göre Buca’da açık cezaevinden izinli olarak çıkan Şehmuz Selçuk (24), Karanfil Mahallesi’nde yaşayan 1 çocuk annesi Melisa Kalem’in (24) evine gitti.

Burada ikili arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Selçuk, kendini elektroşok cihazıyla korumaya çalışan Kalem’e, yanında getirdiği pompalı tüfekle ateş etti. Selçuk, daha sonra kendini vurarak intihar etti.

Silah seslerini duyan vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Kalem ve Selçuk’un hayatını kaybettiği belirlendi.

Selçuk ve kadının cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olay yerinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Melisa Kalem’in hayatını kaybettiğini öğrenen yakınları sinir krizi geçirdi.

iz-1-001.JPG

ÖNCE BIÇAKLADI SONRA YAKTI
İstanbul‘da cezaevinden izinle çıkan bir kişi geçen eylül ayında iki çocuğunun annesi eski eşini önce bıçaklayıp ardından kızgın yağ ile yakmıştı. Küçükçekmece Halkalı’da yaşanan şiddetin hedefi 28 yaşındaki Kübra T olmuştu. Saldırgan Ersin Ü’nün ‘Hırsızlık”, “Yağma”, “Uyuşturucu madde satışı”, “Aile içi şiddet suçları”ndan 38 kaydı bulunduğu öğrenildi.
iz-2-001.JPG

HALİT AYAR’IN KATİLİ DE ‘İZİNLİ’
Türkiye’nin konuştuğu İstiklal Caddesi cinayetinin faili de cezaevinden izinli çıkmıştı.

İTÜ mezunu elektrik mühendisi Halit Ayar’ın İstiklal Caddesi’nde bıçaklayarak öldüren Emra Yaşar da cezaevinden izinli çıkmıştı. Emra Yaşar’ın 2014 yılında ‘Tehdit ve gasp’ suçundan tutuklanarak cezaevine girdiği 2016 yılında ise Kırklareli Açık Cezaevi’ne yollandığı, cezaevindeki ‘iyi hali’ sebebiyle Emra Yaşar’a 2 Eylül’de izin verildiği öğrenildi.  Ayrıca Emra Yaşar’ın 15 suçtan kaydının bulunduğu öğrenilmişti.
 

İstanbul Baro Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, suç makinesi konumunda bulunan kişilerle ilgili infaz hukukunda değişiklik yapılması gerektiğini belirterek, “Bu olayın bize anlattığı olgu budur diye düşünüyorum” dedi.  Avukat Muammer Küçük de infazın amacının iyileştirme, topluma yeniden kazandırma olduğunu belirterek, “Bunlara uygun bir ceza infazı gerçekleştiremiyoruz. Bu nedenle bizde cezaevine giren herkes yüzde 99 iyi halli olarak koşullu salıvermede ve açığa ayrılmadan yararlanıyor” demişti.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.