İzmir’den sonra İstanbul'da çirkin provokasyon!

İzmir’den sonra İstanbul'da çirkin provokasyon!

Kısa bir süre önce İzmir’in Gaziemir ilçesinde yapılan provokasyonun aynısı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde tekrarlandı. Alevilerin yaşadığı evlerin önüne çarpı işareti konulması vatandaşlarda huzursuzluk yarattı.

Sultangazi İlçesi 75. Yıl Mahallesi 1255 sokak bulunan 10 daireli bir apartmanda oturan 3 Alevi ailenin evinin girişine çarpı işareti konularak 'Gebereceksin' yazıldığı görüldü.

 

 

Kimliği belirsiz kişilerce yapılan provokasyon girişimi sonrası aileler polisi arayarak durumu bildirdi. Daha sonra ise polisler olay yerine gelerek parmak izi incelemesi yaptı.

 

 

Öte yandan Sultangazi'de 75. Yıl Mahallesi'nde oturan CHP Sultangazi İlçe Başkanı Murat Poyraz da CHP'lilerle birlikte olayın yaşandığı evin önüne giderek Alevi vatandaşlara destek oldu.

 

 

Poyraz, Sultangazi'de yaşanan çirkin provokasyon girişimine ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Bizler yıllardır beraber yaşayan bir toplumuz. Yıllardır aynı mahallede, ülkede yaşıyoruz. Kimse bizim birlik beraberliğimizi bozamaz. 3-5 kişinin yaptığı topluma mal edilemez. Birlik ve beraberlik günüdür, beraber yaşamak zorundayız. Bu olayı kim ya da kimler yaptıysa hedefledikleri ayrışmaya, provokasyona izin vermeyeceğiz. Alevi de Sünni de Türk de Kürt de biziz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız."

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.