İzmir'e 4 günde aralık ayı ortalamasının üzerinde yağış

İzmir'e 4 günde aralık ayı ortalamasının üzerinde yağış

Barajlarındaki su seviyeleri kritik seviyeye gerileyen İzmir, son 4 günde metrekareye ortalama 194,6 kilogram yağış aldı. Kentin aralık ayı yağış ortalaması 144,3 kilogramdı.

 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğüne göre, Ege Bölgesi'nde 4 günde metrekare başına Manisa'ya 122,7, Aydın'a 78,9, Çanakkale'ye 93,8 ve Balıkesir'e 29,6 kilogram yağış düştü. İzmir'de ise yağış nedeniyle zaman zaman olumsuzluklar yaşandı.

Aralık ayı uzun yıllar yağış miktarı ortalaması, 144,3 kilogram olan İzmir'de, 4 günde ortalama metrekareye 194,6 kilogram yağış düştü. Bu ayın ilk 14 gününde de rakam 202,3 kilogram olarak kayıtlara geçmişti.

 

EN FAZLA YAĞIŞ URLA'DAYDI

Kentte 4 günde en fazla yağış, metrekareye 316,6 kilogramla Urla ilçesinin Uzunkuyu bölgesinde tespit edildi. En düşük yağış ise 80,9 kilogramla Karşıyaka ilçesinde görüldü. Yağış, barajların önemli seviyede azalan su hacmine katkı sağladı.

Kente içme suyu sağlayan önemli barajlardan olan Tahtalı Barajındaki kullanılabilir su hacmi, 2 Aralık'taki 101,6 milyon metreküplük seviyesinden 105,6 milyon metreküpe yükseldi.


Ege'de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde 

 

Yağışın ardından kentteki su miktarları arttı. Kentteki diğer barajların doluluk oranı ise Alaçatı Kutlu Aktaş'ta yüzde 33, Güzelhisar'da yüzde 47, Gördes'te yüzde 5, Ürkmez'de ise yüzde 40.

Bölgede yağışlı hava etkisini kaybetmesine rağmen, bugün kısa süreli yağmur geçişleri bekleniyor.

 

Yarın ve çarşamba günü ise Balıkesir ve Çanakkale'de hafif yağmur görüleceği tahmin ediliyor.

Bölge genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.