İzmir'in iki ilçesinde OHAL kararı!

İzmir'in iki ilçesinde OHAL kararı!

Ankara ve İstanbul'da polise verilen her türlü arama yetkisinin İzmir'in Konak ve Çiğli ilçelerini de kapsadığı ortaya çıktı.

ANKARA ve İSTANBUL'da olduğu gibi İzmir için de OHAL anlamına gelebilecek bir karar verildiği ortaya çıktı. İzmir'in Konak ve Çiğli ilçelerinde polise 4 Nisan'a kadar 24 saat boyunca her türlü arama yapma yetkisi verildiği ortaya çıktı.


Radikal Gazetesi'nden Fatih Yağmur'un haberine göre, İzmir’in Çiğli İlçesi için verilen kararda her türlü umuma açık yer ve çevrelerde üst araması, araç araması ve özel eşyalar da dahil arama yapılması için karar verildiği ortaya çıktı.

HER TÜRLÜ ARAMA SERBEST

İzmir'in Çiğli İlçesi için verilen kararda her türlü umuma açık yer ve çevrelerde üst araması, araç araması ve özel eşyalar da dahil arama yapılması için karar verildiği ortaya çıktı.

GEREKÇESİ PKK EYLEMLERİ

Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı tarafından verilen arama kararında alışveriş merkezleri, terminaller ve yollar gibi her alanda arama yapılması açıkça ifade ediliyor. Verilen kararda Çiğli İlçesi için, 11 Şubat 2014 Salı Günü Saat 08.00'den 5 Nisan 2014 Saat 08.00'e kadar arama kararının geçerli olduğu belirtildi. İzmir 22. Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği arama kararının gerekçesi olarak ise PKK 'nin eylemlerini arttıracağı istihbaratlarının olduğu gösterildi.

KONAK'TA 5 GÜNLÜK KARAR

İzmir Konak için verilen arama kararında ise 4-9 Mart tarihleri arasında arama kararının geçerli olduğu belirtildi. Arama kararında kişilerin özel kağıtlarının ve eşyalarının da aranması ifadesinin yer alması dikkat çekti. Bu kararın gerekçesinde ise Taksim Gezi olaylarının engellenmesi ve 17 Aralık yolsuzluk operasyonu çerçevesinde yapılması muhtemel eylemler olduğu ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.