İzmir'in iki ilçesinde orman yangını! Vatandaşlar denizden tahliye ediliyor

İzmir'in iki ilçesinde orman yangını! Vatandaşlar denizden tahliye ediliyor

İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Aliağa'daki yangının yerleşim birimlerine yaklaşması nedeni ile vatandaşlar deniz yoluyla tahliye ediliyor.

SİYASETCAFE.COM'U THREADS'TE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

 

Muğla'nın Ortaca ilçesi ile İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde orman yangını çıktı. Muğla'daki yangın 3 saatte kontrol altına alındı, İzmir'deki yangınlara müdahale ediliyor. Yangınla ilgili son durumu anlatan İzmir Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Şu anda 2 tane yazlık evimiz yandı. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" dedi.

Dalyan ve Eskiköy mahalleleri arasındaki ormanda, saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler, kısa sürede büyüdü.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 9 helikopter ve 6 uçak ile havadan, 25 arazöz, 2 dozer ve 207 personelle karadan müdahale edildi.

 

b-046.JPG

 

3 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI


Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın, 14.30 sıralarında kontrol altına alındı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

 

i-039.JPG

 

İZMİR'İN İKİ İLÇESİNDE DE ORMAN YANGINI


İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçelerinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor.

Aliağa'nın Çaltıdere Mahallesi'ndeki ormanda saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanı görenler, orman ve jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 6 helikopter ve 4 uçak havadan, 18 arazöz, 5 dozer, 4 su ikmal aracıyla karadan müdahale ediliyor.

 

u-037.JPG

 

KAYMAKAM: VATANDAŞLARIMIZI TAHLİYE EDİYORUZ


Yangınla ilgili son durumu TRT Haber'e anlatan İzmir Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Şu anda 2 tane yazlık evimiz yandı. Vatandaşlarımızı karadan ve denizden tahliye ediyoruz" dedi.

Menderes ilçesi Oğlananası Mahallesi'ndeki ormanda ise saat 14.00 sıralarında yangın çıktı.

 

d-023.JPG

 

15 dakika içinde ilk müdahale yapılan yangına 5 helikopter, 3 uçak ile havadan 14 arazöz, 4 su ikmal aracı ve 4 dozer ile karadan müdahalede bulunuluyor.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.