Japon deprem uzmanı açıkladı! Büyük deprem olacağı nasıl anlaşılır?

Japon deprem uzmanı açıkladı! Büyük deprem olacağı nasıl anlaşılır?

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, 'Büyük bir deprem olmadan önce bu depremi anlamak mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

32 yıldır Türkiye'de yaşayan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, olası İstanbul depremiyle ilgili 4 bölgeye dikkat çekmiş ve İstanbul, Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nde de hissedilen depremin merkez üssü Bursa hattı ile ilgili uyarmıştı.

Marmara Denizi’nde, Gemlik Körfezi’nde Richter ölçeğine göre 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Deprem, Bursa’nın yanı sıra çevre illerle İstanbul ve İzmir'de bile hissedildi.

Dünkü depremlerin ardından Yoshinori Moriwaki açıklamalarda bulundu.

Moriwaki, büyük depremin ayak seslerinin nasıl anlaşılacağını CNN Türk ekranlarında anlattı.

Moriwaki "Depremlerin sık sık, haftada 1, günde bir veya gün içerisinde bir kaç kez görmeye başladığımız zaman büyük depremin habercisi diyebiliriz. Haftada bir, iki üç günde bir ve günde birkaç tane olması lazım. Mesela Maraş'taki büyük deprem yaşanmadan önce art arda depremler meydana geldi. Ardından büyük deprem oldu. Artarda depremler olursa o bir işaret olabilir. 10 kere 20 kere 3'ten büyük meydana gelen depremlerin ardından büyük deprem gelir" dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.