Japon deprem uzmanı İstanbul depremi için uyardı! '1 hafta sonra bile olabilir' İşte en riskli bölgeler...

Japon deprem uzmanı İstanbul depremi için uyardı! '1 hafta sonra bile olabilir' İşte en riskli bölgeler...

Uzmanlar Marmara depremi için uyarılarını sıralamaya devam ediyor. Son olarak Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir" dedi...

Türkiye, 6 Şubat'ta tarihinin en yıkıcı depremlerinden birini yaşadı. Gözler şimdi yıllardır beklenen büyük İstanbul depremine çevrildi.

Cumhuriyet'in aktardığına göre uzmanlara göre yaşanabilecek 7 şiddetindeki olası büyük Marmara depreminde Zeytinburnu, Avcılar, Büyükçekmece, Ataköy, Büyükçekmece başı çekiyor.

Son olarak CNN TÜRK'e konuşan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, "7.6, 7.9' kadar gidebilir diye ben söylüyorum. Deprem geliyor. 1 sene sonra, 1 ay sonra hatta 1 hafta sonra da olabilir. Riskin en yüksek olduğu bölgeler Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları" dedi.


NEDEN BU İLÇELER RİSK ALTINDA? 


Yoshinori Moriwaki, "99 depreminde de bunu gördük. buralarda sallantı çok oldu. Zemin yumuşak ise sıkıntı. Hatay kötü, neden? Zemin yumuşak olduğu için. Bu binalar yapışık ve hepsi 2000'den önce yapıldı. Bu binalarda çok hasar olacak" ifadelerini kullandı.

Megakentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam etse de "tabut bina" sayısı halen çok fazla. Japon deprem uzmanı da "Kentsel dönüşümü acilen yapmak lazım" sözeriyle uyardı.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.