Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı: Marmara'da 7.9 ve üzeri depreme hazır olun, 6 Şubat'ın 3 katı fazla can kaybı olabilir

Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı: Marmara'da 7.9 ve üzeri depreme hazır olun, 6 Şubat'ın 3 katı fazla can kaybı olabilir

Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı, beklenen Büyük Marmara depreminin 7.9 ve üzeri bir şiddette olacağını ifade etti.

Japon Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı, Adıyaman'da bir deprem semineri verdi.

Morıwakı'nın buradaki açıklamaları ise büyük Marmara depremi için tetikte olan vatandaşları ürküttü.

Beklenen Büyük Marmara depremi ile ilgili konuşan Deprem Uzmanı Yoshınorı Morıwakı, depremin 7.9 ve üzeri bir şiddette olacağını ifade etti.

6 Şubat'ta meydana gelen 11 İlimizde büyük yıkımlara ve can kaybına yol açan Kahramanmaraş depremi ile ilgili de konuşan Yoshınorı Morıwakı, bu İllerde yeni bir deprem beklenmediğini söyledi.

Morıwakı, artık bu İllerden ziyade asıl tehlikenin Marmara bölgesinde olduğunu, Marmara'daki can kaybının 6 Şubat'taki depremdeki can kaybından 2-3 kat daha fazla olabileceğini söyledi.

Morıwakı, Marmara'da meydana gelebilecek bir depremin nüfus yoğunluğundan dolayı ülkeyi çok kötü etkileyebileceğini de sözlerine ekledi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.