Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki O İlleri sayıp uyardı! 'Dikkat etmek lazım, her an deprem olabilir'

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki O İlleri sayıp uyardı! 'Dikkat etmek lazım, her an deprem olabilir'

Japon mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van tarafında bir deprem olabileceği tahmin ettiğini açıkladı ve bu İlleri uyardı.

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, geçtiğimiz günlerde Elazığ'da yaptığı açıklamada, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van için uyarılarda bulundu. 

Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın uzun bir aradan sonra 24 Ocak 2020'de 6,8 büyüklüğündeki Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri ile yeniden kırıldığını, bu kırılmanın fay hattının stres biriktiren bölgelerinde devam edeceğini söyledi.

Bu depremlerin ardından 20 Şubat'ta Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 ve birkaç dakika arayla Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini anımsatan Moriwaki, "Hatay'dan sonra nerede kırılma olabilir dersek denizde ve Kıbrıs tarafında olabilir" diye konuştu.

 

Doğu Anadolu Fay Hattı'nda yine Bingöl ve Karlıova, Bitlis, Muş ve Van tarafında bir deprem olabileceğinin tahmin edildiğini aktaran Moriwaki, şöyle devam etti:

 

"Dün Tunceli'de ve birkaç gün önce Malatya'da sarsıntı oldu ama bunlar için artçı depremler diyebiliriz. Artçı depremler 2 sene devam edebilir. Tabii bu artçılar çok az 4-5 büyüklüğünde, ara ara 3 büyüklüğünde olabilir. Bunun için artık şaşırmamak lazım, bunlar normal ama ilerisi için Karlıova, Bingöl, Van, Muş, Bitlis dahil buralara dikkat etmek lazım. Ancak Türkiye'nin her yerinde deprem olabilir. Zaten Türkiye deprem haritasında kırmızı, yani riskli bölgede yer alıyor, Japonya da aynı şekilde. Onun için şimdi ne zaman olacak, nerede olacak değil, her zaman olabileceği için hazırlıklı olmak lazım. Depreme hazırlıklı olursak hasar yüzde 70 ortadan kaldırılabilir. Bunun için şimdiden hazır olmak lazım. Türkiye'yi genel olarak düşünürsek Marmara Bölgesi ve İzmir'de deprem olabilir diye söyleyebilirim."

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.