Jeffrey'den kritik İdlib açıklaması: Rejime karşılık verilmesini anlıyoruz

Jeffrey'den kritik İdlib açıklaması: Rejime karşılık verilmesini anlıyoruz

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Ankara'da İdlib hakkında görüşmelerine devam etti. Toplantılardan sonra verdiği röpotajda kritik açıklamalarda bulundu.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in açıklamalarından satır başları;

"TÜRKİYE'NİN REJİM GÜÇLERİNE KARŞILIK VERMESİNİ ANLIYORUZ"
Türkiye ile NATO ittifakını görüştük. İdlib'deki durumun hukuki durumu konusunda sizinle aynı fikirdeyiz. Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz. Türkiye'nin, mevcudiyetini destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip. Türkiye'nin rejim güçlerine karşılık vermesini anlıyoruz. NATO müttefiki olarak nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırıyoruz. Bu konuda istihbarat paylaşımı olsun, ekipman transferleri de son derece önemli. Bunlar da iyi çalışmaya devam ediyor. Diplomatik yaklaşımımızın da koordine olduğundan emin olmamız gerekiyor. Çünkü burada bizim de güçlerimiz mevcut. Birçok ülkeyle birlikte buna diplomatik çözüm bulunmasını istiyoruz. Ancak bugün noktamız İdlib.

 

screenshot-4-017.jpg

 

YPG BARIŞ PINARI BÖLGESİNDEN ÇEKİLDİ
ABD'nin Suriye'deki tavrı çelişkili değil. YPG, Barış Pınarı Harekat bölgesinden çekildi. Türkiye ile anlaşmaya uyduk. Suriye ve Libya'da ortak jeostratejik amaçlarımız var. Türkiye ile yakın koordinasyon ve bilgi paylaşımı önemli.

 

BÖLGEDE SAVAŞ OLMAYACAK

Türkiye insani felaketle tek başına mücadele edemez. Suriye'de karışıklığı Rusya ve Esad yarattı. Suriye'de Rusya ve İran'ın farklı amaçları bulunuyor. Bölgede savaş olacağını düşünmüyorum. Türkiye, ABD, İsrail, Rusya'yı da katıyorum çok dikkatli davranıyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.