Jet Fadıl'ın 4 Milyar dolarlık vergisi sıfırlamış

Jet Fadıl'ın 4 Milyar dolarlık vergisi sıfırlamış

AKP yanlısı 3 medya grubunun (Yeni Şafak- TVnet, Sabah-Atv ve Kanal A) 700 milyon liralık vergi borcunun sıfırlanmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, ilginç bir açıklamada Jet Fadıl'dan geldi.

Jetpa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Jetpa'ya 15 yıl önce kesilen yaklaşık 4 milyar dolar tutarındaki vergi cezasını nasıl sıfırladıklarını açıkladı.


Akgündüz'ün anlatımına göre, 1999′da kesilen ceza önce önce sekizde bire düşürülmüş, düşürülen rakam 'vergi barışı' ile birlikte beşte bire düşecek oranda yeniden 'yapılandırılmış' ve taksitlendirilmiş.

'Sevinçliyiz, şirketler grubumuz artık özgür'

Akgündüz, “Sevinçliyiz, şirketler grubumuz artık özgür” başlıklı duyuruda, haksız olarak kesildiğini savunduğu bu cezanın 15 yıl içerisinde adım adım eriyişini şöyle anlattı:

“Bize 15 yıl önce haksız yere kesilen 2,5 katrilyon lira (yani 2500 trilyon lira veya o günkü kurlarla 4 milyar amerikan doları) tutarındaki vergi cezalarını kaldırmak için yoğun çalışmalarımıza devam ettik. Verdiğimiz hukuk mücadelesi sonucunda, bu vergi cezalarını sekiz kat aşağıya kadar indirebildik.

Fakat düşürülen rakam halen yüzlerce trilyon lira ile ifade ediliyordu.

349 trilyon liralık bu ağır miktar bundan üç yıl önce çıkarılan torba yasa ile vergi barışı kapsamında 62 trilyon lira olarak yapılandırıldı. Ve son üç yıl içinde taksitlerle ödediğimiz 40 trilyon liraya ilave olarak, geçtiğimiz 30 Nisan günü ödediğimiz 22 trilyon lira ile birlikte toplamda 62 trilyon lira ödemeyi tamamlayıp 349 trilyon liralık vergi borcunu silmiş olduk.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.