Jet üssünde flaş operasyon

Jet üssünde flaş operasyon

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) askeri yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonda 88 kişi gözaltına alındı. İşte olayın ayrıntıları;

Amasya ve Muğla merkezli 26 ilde FETÖ terör örgütünün askeri yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli 20 astsubay gözaltına alındı.

Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY'nin askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında başta Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı olmak üzere 12 ilde 53 muvazzaf astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

Bu gelişmeler üzerine 20 astsubay gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 33 muvazzaf astsubayın yakalanması için çalışmalar başladı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile TSKnın içine sızmış FETÖ/PDY terör yapılanması ile irtibatı olan bir kısmı meslekten ihraç edilen ve bir kısmının da halen aktif görevde olduğu 35 subay ve astsubay hakkında operasyon başlatıldı.

Muğla merkezli operasyon, Kütahya, İzmir, Ankara, Van, İstanbul, Bitlis, Trabzon, Tunceli, Kayseri, Şanlıurfa, Manisa, Adana ve Eskişehir illerini kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.