Jurassic Park Gerçek Mi Oluyor? Dinazorlar Geri Mi Dönüyor?

Jurassic Park Gerçek Mi Oluyor? Dinazorlar Geri Mi Dönüyor?

Jurassic Park Gerçek Mi Oluyor? Dinazorlar Geri Mi Dönüyor?

Yüksek bütçeyle hazırlanan ve gösterildiği yıllarda gişe rekorları kıran kıyamet senaryolu Hollywood filmleri veya Amerikan dizilerindeki ya da Best Seller olarak nitelendirilen ülkemizdeki adıyla Çok Satanlar romanlarındaki olaylar bir bir gerçek oluyor. Acaba bu bir öngörü mü yoksa tamamen tesadüfler silsilesi mi birçok platformda tartışılan bir konu aslında…

dinazor2.jpg

Öngörü olduğunu savunan taraflar Jules Verne’nin Denizler Altında 20 000 Fersah romanını işaret ediyorlar. Bilindiği üzere denizaltıların icadından çok çok önce yazılan roman denizin diplerine yapılan yolculuklar hakkındaydı.

dinazor3.jpg

Bunun en güzel örneği geçtiğimiz aylarda 12 Maymun ve Doomsday Gibi Filmler Gerçek Mi Oluyor ? başlığı ile sitemizde yer verdiğimiz İngiltere’de başlayan ölümcül virüs salgını idi.

dinazor4.jpg

Şimdilerde ise yaşanan yeni gelişmeler Jurassic Park filmlerine konu olan dinazorların hayatımıza geri döneceğini işaret etmekte. Peki bunu bizi düşündüren nedir?

dinazor5.jpg

Her şey Endonezya'da bulunan bir madde ile başladı.Değerli taş uzmanı Brian Berger'in yaklaşık 1 yıl önce Endonezya'nın Java Adası'nda satın aldığı opal taşının fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı.

dinazor7.jpg

Gerçek opal olup olmadığı araştırılan taşın içinde son derece iyi korunmuş bir böceğin bulunması olayları bambaşka bir boyuta taşıdı. Öyle ki volkanik patlama sonrası oluşan bu taşların Jurasic Park'taki gibi günümüzde olmayan bir dünya yaratmaya yardımcı olabileceği düşünülüyor. Yaklaşık 1 yıl önce Endonezya'dan satın alınan opal içerisinde, son derece iyi korunmuş bir böceğin olduğu fark edildi. Keşif, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde yer alan Amerika Değerli Taş Enstitüsü tarafından yapıldı. İçerisinde örümcek bulunan opal taşının amber özelliği taşıdığı da belirtildi. Bilim insanlarının açıklamalarına göre bazı ağaçlar, böcek ve örümceklerin hareketsiz kalmasına sebep olan yapışkan bir madde üretiyor. Bu maddenin içerisine hapsolan canlıların formları bozulmuyor. Uygun şartlar oluşursa zaman içerisinde bu sıvı copal adı verilen yumuşak maddeye dönüşüyor. Copal milyonlarca yıl içinde amber halini alıyor.

dinazor8.jpg

Fakat opalin volkanik oluşumla ortaya çıktığı Endonezya'da amber maddesinin opale dönüşmesi oldukça olağan dışı bir durum olarak ifade ediliyor. Uzmanlar konu hakkında daha çok araştırma yapacaklarını belirtiyor. Opal madde içerisindeki böceğin, antik canlıları tekrar dünyaya getirmek amacıyla kullanılıp kullanılmayacağı hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

İzleyen herkesin bildiği üzere Jurassic Park filminde dinozorların milyonlarca yıl sonra tekrar hayata döndürülmesi konu alınıyordu.

dinazor9.jpg

Filmde amber içerisinde kalan bir sivrisinekten elde edilen DNA ve kurbağa örnekleri ile dinozorlar tekrar bir adada üretiliyordu. Sayıyı kontrol altında tutmak için dinozorlar dişi olarak üretiliyordu.

dinazor10.jpg

 

siyasetcafe.com

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.