Kabine bugün toplanıyor! Sokağa çıkma kısıtlamasının saati 23.00’e çekilebilir

Kabine bugün toplanıyor! Sokağa çıkma kısıtlamasının saati 23.00’e çekilebilir

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Toplantının ana gündemi ise koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemlerin esnetilmesi ya da aynen devam ettirilmesi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de bir araya gelecek. Toplantının ana gündeminde koronavirüsle mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapacağı toplantıda önlemlerin esnetilmesine ya da aynen devam ettirilmesine karar verilecek.

Toplantıda ayrıca kapsamlı değerlendirmeler sonrasında mücadelenin nasıl devam edeceği kararlaştırılacak.

 

ESNAFIN GÖZÜ KULAĞI KABİNE TOPLANTISINDA

 

Öte yandan esnafın gözü kulağı kısıtlamalar konusunda yapılacak son değerlendirmelerde olacak. Hükümet esnafın taleplerini gözden geçirecek. Koronavirüs ile mücadelede herhangi bir zafiyet yaşanmaması gündemin ana maddesi olacak. 

 

AŞILAMA MASAYA YATIRILACAK

 

Toplantının önemli başlıklarından biri de aşılama süreci.

Koronavirüs salgını ile ilgili mücadelede aşı takvimi de masada olacak. Aşılamadaki son durum görüşülecek. Çin,  Almanya ve  Rusya ile yürütülen aşı sürecinin yanı sıra yerli aşı çalışmaları ele alınacak. 

 

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAYACAK MI?

 

15 Şubat'ta sona erecek sömestr tatili sonrası eğitim öğretim dönemi de toplantıda masaya yatırılacak. Okullarda yüz yüze eğitime geçilip geçilmeyeceği görüşülecek.

 

'HAFTA İÇİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAAT 23.00'E ÇEKİLEBİLİR'

 

 

Mehmet Barlas'ta, Sabah'daki bugünkü yazısında, "Hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının saati 23.00’e çekilebilir" açıklamasında bulundu.

Barlas, “Bugün  Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Bakanlar Kurulu ya da Kabine, aylardır beklenilen yumuşamaya ve normalleşmeye ilişkin kararlar alırsa, bu toplantı topluma huzur getirecektir.” görüşünü savundu. Barlas, "Hafta içi kısıtlamaların saat 23.00’e çekilebileceği belirtiliyor" iddiasında bulundu. 

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.