Kabine yarın toplanıyor! Kısıtlamalar daha da esneyecek! İşte masadaki konular

Kabine yarın toplanıyor! Kısıtlamalar daha da esneyecek! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, koronavirüs gündemi ile yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı seferberliği sürerken, yeni Kabine Toplantısı da yarın yapılacak. Kısıtlamalarda yeni esneklik kararlarının beklendiği toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunacak.

Aşının Türkiye'de daha yaygın yapılmaya başlanmasıyla birlikte esnetilen kısıtlamaların, pazartesi günü yapılacak olan Kabine Toplantısı'nda daha da esnetilmesi bekleniyor.

 

PAZAR GÜNÜ SÜREN YASAKLAR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak olan kabinede pazar günleri devam eden yasaklara ilişkin düzenleme yapması da bekleniyor.

 

MASKE ZORUNLULUĞU
 

Maske zorunluluğuna ilişkin de görüşmelerin yapılmasının beklendiği Kabine Toplantısı sonrasında yapılacak açıklamalar merakla beklenirken, hafta içi 22.00'de başlayan sokağa çıkma kısıtlamasının da 23.00'e ertelenmesi konu başlıkları arasında yer alacak.

Özellikle fiziksel mesafeye uyulan ve yeterli düzeyde havalandırmayla hijyeni sağlanan ortamlarda maskesiz durulmasına ilişkin görüşmelerin, toplantıda gündeme getirilmesi bekleniyor.

 

AŞILANMA SÜRECİ


Uzmanlar, 50 milyon çift doz aşı ile toplumsal bağışıklığın kazanılacağını belirterek, aşılamada kırılan rekorun temmuz ayında bir rahatlama ile sonuçlanacağını aktarıyor.

 

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.