Kabine’de kriz! Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı istifa etti

Kabine’de kriz! Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı istifa etti

Sıcak Gelişme… Ekonomik kriz sonrası Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı istifa kararı aldığını açıkladı. İşte flaş kararın ayrıntıları;

Türkiye’de olduğu gibi İran’da da yaşanan ekonomik kriz Kabine’de istifalara neden oldu.

Ekonomik kriz sonrası hükümetle görüş ayrılığı yaşayan Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi görevini bıraktığını açıkladı. İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi, hükümetle kentsel dönüşüm ve ekonomik yöntemlerden kaynaklı ihtilaflar nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

50 GÜN SONRA AÇIKLADI

1 Eylül'de Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye sunduğu istifa mektubunu bugün sosyal medya hesabından paylaşan Abbas Ahundi, kentsel dönüşümle ilgili verimli çalışma yürütemediğinden ve hükümetin piyasalara çok fazla müdahale ettiğinden yakındı.

'HAK, ADALET VE PİYASA BIRAKMADINIZ'

Yaşanan görüş ayrılıkları nedeniyle 'görevine devam etmeyi etik bulmadığını' ifade eden Ahundi, yasalara bağlılık, mülkiyet hakkına saygı ve rekabetçi piyasa ekonomisinin hiçbir koşulda zarar görmemesi gerektiğini belirtti.

'BENDEN UYUMLUSUYLA ÇALIŞIN'

Ancak hükümeti ABD yaptırımlarından kaynaklı sorunlar nedeniyle tüm bu ana ilkeleri ihlal etmekle suçlayan bakan, Ruhani'ye hitaben "Daha uyumlu bakanlarla çalışmak hakkınızdır" ifadelerini kullandı.

DÖRDÜNCÜ İSTİFASI

Ahundi, daha önce de 3 defa istifa ettiğini ancak kabul edilmediğini hatırlatırken Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Halkla İlişkiler Genel Müdürü Kasım Biniyaz istifayı doğruladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.