Kadıköy karıştı, Polis müdahale etti

Kadıköy karıştı, Polis müdahale etti

Gezi direnişi sırasında yaralanan ve bu sabah hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kadıköy'de eylem yapan binlerce kişiye polis müdahale etti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından ağır bir şekilde yaralanan ve 16 Haziran'dan bu yana komada olan Berkin Elvan, bu sabah hayatını kaybetti. Berkin Elvan yaşama veda etmesinin ardırdan Türkiye sokaklara döküldü. Gündüz yapılan yürüyüş ve oturma eylemlerinin ardından bugün Kadıköy Boğa Heykeli'nde buluşan binlerce kişi Elvan'ın ölümünü protesto etti. Kalabalık grup, Berkin Elvan'ın katillerinin cezalandırılmasını istedi.




19.00 sıralarında Kadıköy Altıyol'da toplanan kalabalık kitle dağılmayınca, polis saat 20.15 sıralarında müdahale etti. Yoğun biber gazı müdahalesi sırasında ara sokaklara kaçan binlerce kişi, müdahale yavaşladıkça tekrar alanlara çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre polisin attığı plastik mermi ve gaz fişeğiyle birçok kişi yaralandı. Yaralılar Kadıköy Şifa Hastanesi'ne götürüldü.

"BERKİN ELVAN 15'İNDE BİR FİDAN"

Eylemciler polis girişini engellemek için yollarda barikatlar kurdu. Polisin müdahalesi sürerken kitlenin direnişi "Berkin Elvan Ölümsüzdür", "Hükümet istifa", "Katil var", “Berkin Elvan 15’inde bir fidan” sloganlarıyla devam ediyor.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.