Kadıköy’de karikatür sergisi

Kadıköy’de karikatür sergisi

Karikatürist Cem Güventürk’ün “Yine Öyle Hissettiğinde” isimli önemli çalışmalarıyla dolu sergisi Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nde Aralık 2017 tarihine kadar ziyaretçileriyle buluşuyor.

Farklı tarz ve tekniğiyle göze çarpan Cem Güventürk kullandığı dil ve benimsediği alışılmadık renklendirme tekniğiyle ilgi görüyor. Çeşitli sinema filmi, dizi ve reklamlarda animasyon ve konsept sanatçılık görevine devam eden Güventürk halen ‘Uykusuz’ ve ‘Kafa’ dergilerinde kendi köşesini çiziyor aynı zamanda da İstanbul Aydın Üniversitesi’nde de animasyon dersleri veriyor.

 

Cem Güventürk sergisi hakkında; “Dünyayı anlamak, kendi dünyanızı kurmak, bunları yorumlamak ve bir sanat çalışmasına çevirmek epey zorlu ve yorucu bir yol. Ben kendimce çalışmalarımda bunları bazı hislere dönüştürmeye, anlatmaya, kendimi, kendimle beraber belki de bizi bu ortak dille ifade etmeye çalıştım. Bu karmaşık duygular, çıkmazlar, kaybolmuşluklar, yalnızlıklar konularımın ana çatısını oluşturdu. En komiğin içinde en trajiği barındırdığı, en basitin en fazla şey anlattığı fikrine gönülden inanıp, buna sadık kalarak konularımı ve boyalarımı bunlarda birleştirmeye çalıştım. Ve sonuç olarak tüm bu çalışmalarımı bir sergiye dönüştürme hayalimi gerçekleştirmiş oldum.” dedi.

 

Siyasetcafe.com

1511533443_cem_g__vent__rk__4_.jpg

 

1511533443_cem_g__vent__rk__5_.jpg

1511533442_cem_g__vent__rk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.