Kadıköy'de yaşanan patlamanın terörle bağlantısı mı var?

Kadıköy'de yaşanan patlamanın terörle bağlantısı mı var?

İstanbul Kadıköy'de dün akşam saatlerinde bir binada patlama yaşanmış ve olayda 3 kişi yaşamını yitirmişti. Yaşanan patlamanın nedeni araştırılırken ortaya çıkan şüpheler üzerine olayın terör olayı olduğu düşünülüyor.

İstanbul Kadıköy'de Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'ta 34 numaralı binada dün akşam yaşanan patlamada 3 vatandaşımız hayatını kaybederken, 1 vatandaşımız da yaralandı. Patlamanın ardından İstanbul Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada şiddetli patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu ifade edildi.

Vali Yerlikaya açıklamasında, "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.


İBB: DOĞALGAZ KAYNAKLI DEĞİL


Vali Yerlikaya'nın doğal gaz patlaması ifadesini kullandığı açıklamasının hemen ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir paylaşım yaptı. Patlamanın doğal gaz kaynaklı olmadığını söyleyen İmamoğlu, olayın nedeninin Emniyet'in raporu sonrası netleşeceğini söyledi.


VALİLİK DE YENİ AÇIKLAMA YAYINLADI


Bu gelişmelerin ardından akşam saatlerinde bir açıklama da İstanbul Valiliği'nden geldi. Valilik, patlamanın nedeninin yapılacak detaylı çalışmanın ardından netleşeceğini ifade etti. Paylaşımların ardından Murat Ongun ise "İGDAŞ: Patlama olan dairede doğalgaz bağlantısı yoktur. Kamuoyunun bilgisine" dedi.


TERÖR ŞÜPHESİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILDI


Olay yerinin Anadolu Yakası'nda olması nedeniyle Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca resen başlatılan ilk soruşturma devam ederken, İstanbul'da terör suçlarına bakmakla sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da olayda terör bulguları olabileceği şüphesi üzerine inceleme başlattı. Terör bulgularına rastlanması durumunda soruşturma dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı devralacak.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.