Kadın cinayetlerine oyunla tepki

Kadın cinayetlerine oyunla tepki

Başrolde kadınlar ve kadın öykülerinin yer aldığı ‘Kadın’ isimli tiyatro oyunuyla Dramatik Sahne Sanatları, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Kadın cinayetlerine sahnede ‘dur’ denilerek mesaj verildi.

Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı, toplumsal bir yüzleşme olan oyun tiyatroseverlerden büyük ilgi gördü. Oyunda kadınların töre, aile içi şiddet ve adım adım intihara sürüklenişi anlatıldı.

 

 

Oyunun yönetmeni Nazif Uslu, sadece geçtiğimiz kasım ayında 39 kadının katledildiğini, öldürülen kadınların büyük çoğunluğunun başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir şeklinde devam ettiğine dikkat çekerek, “Kadınlara seçme ve seçilme hakkını birçok Avrupa ülkesinden daha önce elde etmiş bir ülkede yaşıyoruz. O günden bugüne hangi noktaya geldiğimizi hep birlikte çaresizce izliyoruz. Bu yüzden bizde binlerce kadından 6 kadının hikâyesiyle karşınıza çıktık.” dedi.

 

KADINLAR, ŞİDDETİN PERDE ARKASINI ANLATTI

Oyunda rol alan Nurhan Uslu, Eylül Başoğlu, Burcu Ulusu, Şilan Düzdaban, günümüzün kanayan yarası kadına şiddet haberlerinin arka perdesinde yaşananları şiirsel bir dille sahneye taşıdı.

 

Cem Düzova’nın yazdığı oyunda farklı kadın yaşamlarından hikâyeler anlatılarak kadın cinayetlerine dikkat çekildi. Müziğin ve sözcüklerin havada dans ettiği oyunda sahne estetiği etkili bir biçimde kurgulanarak izleyiciyle buluştu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.