Kadın yönetmenler aynı festivalde

Kadın yönetmenler aynı festivalde

3.Kadın Yönetmenler Festivali bu sene 29 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında Buca Tarık Akan Gençlik Merkezi'nde yapılacak.

Buca Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla 6 gün sürecek olan 3.Kadın Yönetmenler Festivali,  37 film gösterimi, 7 atölye ve 2 panelden oluşacak programıyla sinemaseverlerle buluşmak için hazır.

 

56 Kadın yönetmenin 80 filmle başvurduğu festivalde, seçkide yer alamayan filmler içinse ‘Face to face’ bölümü dikkat çekiyor. BU bölüm için akademisyenler, sinema yazarları ve yönetmenlerden oluşan kurul, seçilmeyen filmlere gerekçelerini açıklayarak, genç sinema öğrencilerinin üretimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

 

 

 

Festivalin direktörlüğünü üstlenen İzmirli Gülten Taranç, etkinliğin bu sene Buca'da olmasının önemini şu sözlerle vurguluyor: "Mezunu olduğum Dokuz Eylül Üniversitesi G.S.F. Sinema-Tv Bölümü artık Buca'da ve Buca Belediyesi'nin ev sahipliğinde sinema öğrencilerine çok yakın bir merkez olan Tarık Akan Gençlik Merkezi'nde olacağız. Bu yılın teması "Her Kadın Başka Hayaller Kurar", üç yıldır kadın sinemacıların hayallerini İzmirliler ile buluşturuyoruz.

 

 

Kadın Yönetmenler Haftası festival olarak geliyor. Festival ekibinin tamamı kamera arkasından geliyor, bir yönetmen olarak yerel yönetimlerle sinemacıların bir araya gelmesini önemli buluyorum. Biz kadın sinemacılar festival vesilesiyle bir araya geliyoruz ve kadın sinemacıların yeni mekanlar tanımalarına, kentteki yeni hikayeleri keşfetmelerine de vesile oluyoruz. İzmir'i hayallerimizi izlemeye ve paylaşmaya bekliyoruz!”

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.