Kadınlar koronadan daha az etkileniyor! İşte nedeni

Kadınlar koronadan daha az etkileniyor! İşte nedeni

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yürütülen bir çalışmada, kadınların koronavirüsten erkeklere göre neden daha az etkilendikleri ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yürütülen bir çalışmada, kadınların, virüsleri tanıyabilen ve onları ortadan kaldırabilen bir tür beyaz kan hücresi olan "T lenfositleri" içeren bir bağışıklık sistemi olduğunu keşfetti.

"Nature Medicine" dergisinde yayımlanan ve ABD'de Yale Üniversitesinden Prof. Dr. Akiko Iwasaki tarafından yazılan makaleye göre, yapılan araştırmalar sonucu koronavirüsün kadınlara nazaran erkekleri daha çok etkilediği ve bunun nedeninin kadınlarde virüsleri yok eden kan hücresi olan "T lenfositleri" içeren bir bağışıklık sistemine sahip olmaları olarak açıklandı.

Yapılan araştırmada kadın ve erkek için ayrı tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulması gerektiği sonucu ortaya çıktı. Prof. Dr. Akiko Iwasaki, Erkekler için T lenfosit tepkilerini aşılarla güçlendirilmesini tavsiye ediyor.

 

T HÜCRESİ NEDİR?

 

Bağışıklık sistemi olan T hücreleri vücudu istila eden hastalık yapıcı patojenleri veya virüsün bulaştığı enfekte hücreleri tespit edip ortadan kaldırma görevini yapar.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.