Kadınlara özel festival başlıyor

Kadınlara özel festival başlıyor

Women of the World (WOW) İstanbul Festivali, dünyada ilk kez kadınlar ve kızları ele alan küresel dijital festival olan WOW Global 24 kapsamında, iki saatlik bir programla izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin yanı sıra ABD’den Birleşik Krallık’a Avustralya’dan Hindistan’a uzanan birçok ülkeden konusunda uzman kadının katılımıyla hayat bulacak WOW Global 24, 27-28 Haziran tarihlerinde dijital olarak gerçekleştirilecek. Festivalde, 27 Haziran Cumartesi günü Türkiye’ye ayrılan 18.00-20.00 saat diliminde, performanstan söyleşiye filmden tiyatroya uzanan çok çeşitli içerikler yer alacak.

 

27 ve 28 Haziran tarihlerinde, Birleşik Krallık merkezli WOW Vakfı önderliğinde 24 saat boyunca tüm saat dilimlerinde düzenlenecek festival, Türkiye, ABD, Pakistan, Ürdün, Nijerya, Birleşik Krallık, Brezilya, Avustralya ve Hindistan’dan ekiplerin kürasyonuyla hayata geçiriliyor.

 

 

 

KALBEN VE GAYE SU AKYOL DA KATILACAK

 

Kadınlar ve kızlara odaklanan ilk küresel dijital festival olan WOW Global 24, canlı yayınla dünyayı gezecek ve içerisinde olduğumuz pandemi döneminde, dünya çapında kadınlar ve kızlara neler olduğunun gerçekçi bir resmini çizecek. Festival kapsamında Türkiye’ye ayrılan iki saatlik bölüm, şarkıcı Gaye Su Akyol’un açılış videosuyla başlayacak.

 

Programa katkı sağlayan kurum ve kişiler; Barış İçin Müzik Orkestrası, #Susmabitsin platformu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ve Kardeş Türküler, Havle Derneği, şef Takuhi Tovmasyan, gazeteci Pınar Öğünç, Sabancı Vakfı, Hrant Dink Vakfı, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, İKSV, Engelli Kadınlar Derneği’ni temsilen klinik psikolog Beyza Ünal ve Erişilebilir Her Şey inisiyatifi olacak. Türkiye’ye ayrılan bölüm, şarkıcı Kalben’in Dünya Kadınları Festivali’ne özel mesajı ile son bulacak.

 

 

 

FESTİVAL İKİ KANALDAN YAYIN YAPACAK

 

WOW Global 24, aktivistler, düşünürler, sanatçılar ve eğitimcilerden, ‘Kriz zamanında kadınlar ve kız çocukları’ temasıyla düşüncenin nasıl eyleme geçirilebileceğini dinleyecek. İzleyiciler, iki gün boyunca eş zamanlı ve kesintisiz olarak canlı yayında küresel ve yerel kanal olmak üzere, iki kanaldan festivali takip edebilecek. Küresel kanal; eğitim, adalet, iklim, sağlık, ekonomi ve şiddet gibi altı ana konuya odaklanırken, yerel kanal; WOW hareketinin bir parçası olan Türkiye, Birleşik Krallık, ABD, Avustralya, Pakistan, Bangladeş, Nepal, Sri Lanka, Hindistan, Orta Doğu, Nijerya, Brezilya ve Pasifik'ten katkılar sunacak.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.