Kadınları hedef alan imam Halil Konakcı hakkında karar çıktı! Avukat inceleme talep etti

Kadınları hedef alan imam Halil Konakcı hakkında karar çıktı! Avukat inceleme talep etti

Avukat İsmail Sami Çakmak; kadınları hedef alan imam Halil Konakcı hakkındaki suç duyurusuna “işleme konulmama” kararı verilmesi nedeniyle yeniden inceleme isteminde bulundu.

Kadınları “Kadın erkek eşitliği tamamen yalan. Namazını kıldırt hanımına, başını örttür. Sokaklar kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor” diyen imam Konakcı hakkında suç duyurusunda bulunuldu ancak "işleme konulmama" kararı verildi. 

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre; avukat Çakmak, söz konusu karara karşı yeniden inceleme isteminde bulundu. Kararın “yasalara ve hukuka aykırı olduğunu” vurgulayan Çakmak, “Dilekçemi keyfi bir şekilde işleme koymama gibi bir yetkisi yok” dedi.

Kararda, Danıştay’ın bir kararına atıf yapıldığını aktaran Çakmak, “Cumhuriyet savcısı, Danıştay 1. Dairesi’nin kararını, verdiği karara gerekçe yapamaz çünkü bu karara göre yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.

Çakmak, kararın bir örneğinin, savcı tarafından kişisel bilgileriyle birlikte Diyanet’e gönderilmesine ise “İhbarcı veya şikâyetçinin kimlik bilgilerinin gizli tutulması hükmünü niçin ve hangi amaçla hiçe saydı? Olağan bir savcılık uygulaması değil” dedi.


Siyasetcafe.com

 

 

 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.