Kadir Mısıroğlu'nun çocuklarından Meral Akşener'e suç duyurusu

Kadir Mısıroğlu'nun çocuklarından Meral Akşener'e suç duyurusu

Kadir Mısıroğlu’nun çocukları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusu yaptı.

Kadir Mısıroğlu’nun çocukları, “Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim” sözleri nedeniyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında suç duyurusu yaptı.

2019’da 86 yaşında hayatını kaybeden ve bir dönem ‘keşke Yunan kazansaydı’ sözleriyle gündeme gelen Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun ailesi, Meral Akşener için yargıya başvurdu.

Mısıroğlu’nun ailesi adına açıklama yapan Avukat Faruk Keleştimur, Akşener’in Mersin’de yaptığı konuşmada isim vermeden kullandığı ifadelerle Türk Ceza Kanunu’nun 130, maddesinin 1. fırkası kapsamında ‘Kişinin hatırasına hakaret’ suçunu işlediğini iddia etti.

“Mısıroğlu’nun Zübeyde hanıma dair hiçbir şekilde bahse konu ithamlarda bulunmadığı bilakis bu husustaki itham ve iftiraya ilişkin reddiye mahiyetinde beyanlarda bulunduğu açıktır” diyen Avukat Keleştimur, Akşener’in Mısıroğlu’nu bu ithamın sahibi gibi gösterip hakaret ettiğini savundu.

Keleştimur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Kadir Mısıroğlu’nun çocuğu adına suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

 

NE OLMUŞTU?


İYİ Parti lideri Akşener, “İzmit’in Gündoğdu Köyü’nden çıkmış bir ailenin kızıyım. Atatürk’ün anasının adını taşıyan Zübeyde Hanım Şehit Aileleri Derneği’nin uzun yıllar başkanlığını yaptım, yöneticiliğini yaptım. Atatürk’ün o mübarek anasının genelevde çalıştığını söyleyen bir şerefsize gereğini yapamadım. Özür diliyorum. Sarayda ağırlandı o şerefsiz, sarayda ağırlandı o ahlaksız. Gereğini yapamadım özür dilerim, özür” demişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.