Kağıthane’de çatı aday Ahmet Ünal

Kağıthane’de çatı aday Ahmet Ünal

CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı çerçevesinde adı Şişli için geçen Ahmet Ünal Kağıthane’de İYİ Parti’den çatı aday oldu.

31 Mart 2019’da gerçekleşecek olan Yerel Seçimlerde İstanbul’da Millet İttifakı çerçevesinde İYİ Parti’ye bırakılan yerlerden birisi de Kağıthane oldu.

Adı Şişli Belediye Başkan adaylığı için geçen işadamı Ahmet Ünal Kağıthane’den Millet İttifakı’nın çatı adayı ilan edildi. Başarılı bir geçmişi olan ve yaptığı işler ile çok güçlü bir profil çizen Ahmet Ünal’ın İstanbul Kağıthane’de seçimi AK Parti’ye karşı çatı aday olarak forse edeceği ifade ediliyor.

Peki Ahmet Ünal kimdir?

ÇIRAKLIKTAN BAŞLAMIŞ

1973 yılında Şişli’de doğan Ahmet Ünal, aslen Sivas Hafik’li. Evli ve 5 çocuk babası olan Ahmet Ünal; ilk, orta ve lise eğitimini de Şişli’de almış. Ahmet Ünal, aslında küçük yaşlardan bu yana ticaretin içerisinde olmuş. Ortaokul ikinci sınıftayken karnesinde 3 zayıf getirince, babası biraz da çalışma hayatının zorluklarını anlaması için sanayiye çırak vermiş. Bu tecrübe Ahmet Ünal’ın hayata daha ciddi bakmasına neden olmuş.

BAŞARILI BİR İŞ ADAMI

Ahmet Ünal, daha sonra iş hayatında yönünü çizen Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirmiş. Ancak iş hayatına atılması daha erken yaşlarda, 22 yaşında gerçekleşmiş. Önceleri tekstil sektöründe faaliyet gösteren Ahmet Ünal, daha sonra inşaat sektöründe karar kalmış ve halen bu sektörde faaliyetlerine devam ediyor. Türki cumhuriyetler ve Ortadoğu’da inşaat işleri yapan Ahmet Ünal, bu sektördeki işlerini halen Libya ile Türkiye’de yaptığı kentsel dönüşüm projeleriyle sürdürüyor. Ünal, ayrıca bir gıda şirketinin de sahibi.

SPORCU KİŞİLİĞİYLE ORTAYA ÇIKIYOR

Ahmet Ünal’ın gözden kaçırılmaması gereken bir diğer yönü de sporcu kişiliği aslında. Çünkü kendisi bir dalgıç ve bu konuda uzman. Hatta Şişli Sualtı Sporları Kulübü kurucusu ve üyesi. Bunun yanında Ahmet Ünal at binmeyi de seven ve bu spora da sık sık vakit ayıran biri.

SOSYAL PROJELERİN ADAMI

Ahmet Ünal’ın sosyal yönü de çok aktif. Sosyal Projelere büyük önem veriyor. Ahmet Ünal çeşitli STK’larda kurucu ve üye olarak da yer almış. Halen Şişli Dernekler Federasyonu Kurucu Başkanlığı, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği, Sivas Sanayici ve İş Adamları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Şişli Platformu Kurucu Üyeliği yapan Ahmet Ünal, bu ve daha önceki faaliyetleri nedeniyle oldukça tanınan ve sevilen bir sima.

HAYIRSEVER KİMLİĞİNİ PEK ÖNE ÇIKARTMAMIŞ

Ahmet Ünal, kendi tabiriyle imkanı olanların yapabildiği bazı şeyler konusunda imkanları kısıtlı vatandaşa fırsat sağlamak konusunda hep çaba sarf etmiş. Örneğin iyi bir okula gitmek isteyen, ancak alınmayan birçok çocuğun o okula gitmesini sağlamış. 1990’lı yılların ortasından verdiği sokak iftarlarıyla hem bu alanda ilk olmuş, hem de ihtiyaç sahiplerine sağladığı yardımlarla önemli bir hizmeti yerine getirmiş. Pek bilinmese de Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanında bulunan refakatçi otelini de Ahmet Ünal yaptırmış.

TAM BİR ANADOLU İNSANI

Aslında Ahmet Ünal yardım faaliyetlerinin bilinmesini pek istemiyor. Ancak madem bu kadar önemli hizmetler yapmış ve yapmaya devam eden biri var, bize düşen bunu herkese anlatmaktır. Bu yönüyle Ahmet Ünal aslında tam bir “Anadolu insanı” profili çiziyor ki, halkta bıraktığı samimi etki de bundan kaynaklanıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.