Kahraman'dan şok 19 Mayıs mesajı! Atatürk'ün adını anmadı

Kahraman'dan şok 19 Mayıs mesajı! Atatürk'ün adını anmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, 19 Mayıs mesajında ‘Atatürk’ yerine ‘yola çıkan heyet’ ifadelerini kullandı ve büyük tepki çekti. İşte haberin ayrıntıları;

TBMM Başkanı İsmail Kahraman yine şaşırtmadı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında ‘Atatürk’ yerine ‘yola çıkan heyet’ dedi.

Meclis Başkanlığı döneminde farklı tartışmaların odağı olan ve bu yıl da aday olmayarak siyasi kariyerini noktalayan İsmail Kahraman, 19 Mayıs mesajında Samsun'a çıkan Atatürk’ün adını anmadı.

İşte İsmail Kahraman’ın Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’E yer vermediği 19 Mayıs mesajı;

“Aziz milletimiz, hürriyet ve istikbalimize göz diken düşmanlara karşı, 99 yıl önce büyük bir mücadele başlatmıştır. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlatılan mücadele, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu ile neticelenmiştir.

Samsun’dan yola çıkan heyet, Amasya, Erzurum ve Sivas güzergâhını takip ederek Ankara’ya ulaşmış ve zafere tam inanmış bir milletin her türlü yokluğa göğüs gererek neleri başarabileceği bütün dünyaya gösterilmiştir. Böylece necip milletimize biçilmek istenen esaret kefeni yırtılıp atılmıştır.

Düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle hedefine ulaşan istiklâl ve istikbal mücadelesinin bugünkü varisleri gençlerimizdir. Maneviyatımızdan aldığımız güç ve inançla, hürriyetimizi ve bağımsızlığımızı muhafaza etme kararlılığımız hep sürecektir. Kendi ruh köklerine bağlı bir şekilde vatan, bayrak sevgisi ile yetişen gençlerimiz, ecdadından devraldıkları mirası, aklın ve bilginin rehberliğinde büyük bir gurur ve fedakârlık duygusuyla yarınlara taşıyacaklardır.

Bu inanç ve düşünceyle, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum. Vatanımızı düşman işgalinden kurtarmak için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.