Kahramanmaraş'ta 7.4 şiddetinde deprem! Binalar yıkıldı: Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş'ta 7.4 şiddetinde deprem! Binalar yıkıldı: Ölü ve yaralılar var

AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem 10 kentte etkili oldu. Bölgede artçılar sürerken, valiler hayatını kaybeden ve yaralılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi.

 

rdftggyh.JPG

 

İçişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Soylu 04:17'de gerçekleşen depremden Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis'in etkilendiğini duyurdu. Afet sonrası, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm durumuna geçildi.

 

dep-002.JPG

 

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi. Ara ara sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu. Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.

 

ertyui.JPG

 

GAZİANTEP'TE 6.4 ŞİDDETİNDE DEPREM

 

AFAD 04.26'da merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde, 04.36'da merkez üssü Gaziantep İslahiye olan 6,5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldiğini duyurdu.

 

sdfgh.JPG

hyntjt.JPG

 

AFAD CAN KAYBINI AÇIKLADI

 

AFAD, depremde 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.