Kahramanmaraş'ta Suriyeliler polisleri dövdü iddiası mahalleyi karıştırdı! Emniyet açıklama yaptı

Kahramanmaraş'ta Suriyeliler polisleri dövdü iddiası mahalleyi karıştırdı! Emniyet açıklama yaptı

Kahramanmaraş'ta Suriyeli şahısların kendilerini uyaran polisleri dövdü iddiası ortalığı karıştırdı. Konuya ilişkin olarak emniyetten açıklama yapıldı.

Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin kendilerini uyaran polisleri dövdüğü iddiası ortalığı karıştırdı. Bu iddianın ardından vatandaşlar tarafından linç edilmek istenen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, polise saldıranların Suriyeliler olduğuna ilişkin bilgilerin gerçek olmadığı açıklandı.

 

"SURİYELİ İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"


Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü'nden polise yönelik saldırı hakkında yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

 

"Bazı sosyal medya hesaplarında 'Kahramanmaraş’ta Suriyeli şahıslar polise saldırdı' şeklinde haber yapıldığı tespit edilmiştir. Habere konu olayın veriliş şekli ve içeriği doğru değildir. 12 Temmuz 2022 Salı günü ilimiz merkez On iki şubat ilçesinde devriye görevini ifa eden ekibimizin rastladığı bir kavga olayının şüphelilerini yakalamak isterken, şüphelilerin polisimize mukavemette bulunması üzerine mahalle halkı tarafından şüphelilere tepki gösterilmiş, olay yerine takviye olarak gönderilen ekiplerimizce İbrahim T. Tayfun T. ve Samet T. isimli şüpheliler zor kullanılarak yakalanmış, Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin çok sayıda suç kaydı olup çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilmiştir. Olayda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Sosyal medya hesaplarında yer alan olayın Suriyeli şahıslarca gerçekleştiği iddiası, gerçeği yansıtmayıp art niyetli ve algı amaçlı yapılmış haberlerdir."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.