Kahreden görüntü: Şehit olurken fotoğrafını çekmiş!

Kahreden görüntü: Şehit olurken fotoğrafını çekmiş!

Fetullah Terör Örgütü' darbe girişimi esnasında Genelkurmay Başkanlığında yapılan suçlara dair sözde 'Yurtta Sulh Konseyi' üyelerin de aralarında yer aldığı 221 sanığın yargılandığı dava kapsamında, olay günü güvenlik kamera kaydı bilirkişi raporu hazır

Kurmay Albay Mustafa Çiçek'in olaya müdahale yapmak yerine cep telefonuyla şehit edilen vatandaşın fotoğraflarını çekmesi de güvenlik kamerasında görülüyor.

Kayıtlar üzerinden hazırlanan bilirkişi inceleme raporunda, vatandaşların darbecilere karşı karargahtaki tarihi mücadelesine ait kareler yer alıyor.  

Rapora göre saat 23.48'de tam teçhizatlı kalabalık asker grubu Genelkurmay kışlasının doğu cephesinde konuşlanıyor. 

kahreden-goruntu-sehit-olurken-fotografini-cekmis!,.jpg

Saat 02.23'te bir grup vatandaş, Milli Müdafaa Caddesi protokol giriş kapısından kışlaya girmek istiyor.

Kalabalığın yavaş yavaş çoğalması üzerine Binbaşı Oğuzhan Konuk, silahlı askerlerle vatandaşlara müdahale yapıyor. 

Kurmay Binbaşı Veysel Özmen de aynı bölgeye gelerek vatandaşları engellemeye çalışıyor. 

Kalabalık asker grubunun, bir zaman sonra hat düzeni alarak vatandaşları dışarıya çıkarmak için havaya ateş ediyor. 

Saat 02.39'da protokol yolu kuzey istikametinden güneydeki nöbetçi kulübesine ilerleyen Kurmay Albay Mustafa Çiçek ve Kurmay Yarbay Erdoğan Kurt'un silahlı oldukları görülüyor. 

kahreden-goruntu-sehit-olurken-fotografini-cekmis!,,.jpg

Karargaha girişleri engellendikleri için Milli Müdafaa Caddesi'nde bekleyen vatandaşlara askerler tarafından ateş ediliyor ve bölgedeki askerler etrafa dağılarak mevzi alıyor. 

SİVİLLERİ VURDUKTAN SONRA SÜRÜKLEDİLER

Genelkurmay nizamiyesinden darbecileri aşarak karargaha girmeyi başaran vatandaşlar, burada Tuğamiral Sinan Sürer'in de aralarında olduğu askerlerin ateşine maruz kalıyor.  

Saat 02.45'te Binbaşı Abdurrahim Aksoy, Binbaşı Gökhan Balcı, Tuğamiral Sürer ve bir özel kuvvetler personelinin, komuta katından gelerek koridorun sağ tarafına yöneldikleri ve vatandaşlara ateş ettikleri kameralara yansıyor. 

kahreden-goruntu-sehit-olurken-fotografini-cekmis!,,,.jpg

Görüntülerin devamında alt kata doğru nişan alarak ateş etmeye devam eden Balcı'nın sivil kıyafetli olması dikkati çekiyor.

Tahkikat neticesinde Balcı'nın Tekirdağ'da görevli olmasına rağmen o gece Genelkurmay Karargahına darbecilere destek için geldiği görülüyor. 

Saat 02.47'de Yarbay Bünyamin Tuner, Binbaşı Vahap Kavaker ve Asım Sanöz'ün silahlı olarak komuta katından gelmeleri ile bu esnada Tuğamiral Sürer'in ateş ettikten sonra tabancasını kontrol ettiği anlar, genel sekreterlik koridorundaki güvenlik kameraları o anda kayıttaydı.

kahreden-goruntu-sehit-olurken-fotografini-cekmis!,,,,.jpg

Saat 02.55'te Uzman Çavuş Mustafa Mengi, şehit edilen sivil bir vatandaşı kolundan sürükleyip merdiven başına getiriyor. 

MÜDAHALE ETMEDİ FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Bu esnada Kurmay Albay Mustafa Çiçek olduğu belirlenen kişi de olaya müdahale etmek yerine cep telefonuyla maktulün fotoğraflarını çekiyor.  

Saat 02.56'da maktul kolları ve bacaklarından tutularak tam teçhizatlı askerler tarafından merdivenlerden aşağı indiriliyor.

Bu olaydan 15 dakika sonra 3 tam teçhizatlı asker, başka bir sivil maktulü sürükleyip asansöre doğru götürüyor. 

Binbaşı Aksoy, Uzman Çavuş Serkan Candan, Murat Bingöl ve teşhis edilemeyen bir uzman çavuş da bu anı izliyor.

Siyasetcafe.com

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.