Kahreden haber şehit sayısı yükseldi

Kahreden haber şehit sayısı yükseldi

İç İşleri bakanı Süleyman Soylu, şehit sayısının 38'e yükseldiğini açıkladı. Patlamanın sorumlusunun PKK terör örgütü olduğuna işaret edildi.

İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısının olduğu bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İç İşleri bakanı Süleyman Soylu, şehit sayısının 38'e yükseldiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise hastanelerde 14'ü ağır 155 yaralının olduğunu belirtti. 

 

İstanbul'da Vodafone Arena Stadyumu'nda ve Maçka Parkı'nda polislere yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarında 30'u polis 38 kişi şehit oldu, 155 kişi yaralandı...


İstanbul'da Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası, bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi.

 

Aynı dakikalarda Maçka Parkı'nda polisler tarafından fark edilen canlı bomba kendini patlattı.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11.35'te yaptığı açıklamada, şehit sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. Soylu şehitlerden 30'unun polis olduğunu belirtti. Ölenlerden 7 kişinin sivil olduğu 1 kişinin kimliğinin ise belirnemediği aktarıldı.

 

Yaşanan iki terör saldırısının ardından 13 kişi gözaltına alınıken, bir günlük milli yas ilan edildi.


SEYİR HALİNDEKİ ARAÇ PATLATILDI


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer bakanlar İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan iki bombalı saldırı hakkında İstanbul Polis Eğitim ve Kongre Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

 

Beşiktaş-Bursaspor arasındaki müsabakanın hemen bitiminde, taraftarların stadı terk etmesinden sonra, stattaki asayişi sağlamakla görevli olan çevik kuvvet polislerinin doğrudan hedef alındığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş şöyle devam etti:

 

"Bombalı saldırı sırasında önce Beleştepe olarak isimlendirilen yerde oradan geçmekten olan seyir halindeki bir araç patlatıldı ve 45 saniye sonra da Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede bir kişi durduruldu ve o kişinin de kendini patlatması sonucu 2 bombalı saldırıyla çok hain, çok alçak terör saldırısıyla Türkiye olarak karşı karşıya kalmış olduk."

 

SÜLEYMAN SOYLU: İÇİMİZ YANDI


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları şöyle:

 

"Bu iki patlamada milletimize üzülerek ve içimiz yanarak belirtiyoruz ki şu anda Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmiş 29 şehidimiz var. Beşiktaş- Bursaspor maçının hemen akabinde Bursaspor taraftarı tahliye olduktan sonra çevik kuvvet ekiplerimizin toplanma yerinde, saat 22.29'da el düzenekli olduğunu değerlendirdiğimiz bomba yüklü bir araç, el düzenek vasıtasıyla patlatılıyor ve olay yerinde şehitlerimiz ve yaralılarımız oluyor. Aynı dakikalarda 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine bağlantılı olduğunu düşündüğümüz bir başka canlı bomba polisler tarafından fark ediliyor. Etrafı tertibat alınıyor, araç patlatıldıktan hemen sonra o da kendisini tertibat alan polislerin hemen ortasında patlatıyor. Burada içimizin yandığını ifade etmek istiyorum."


Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saat 11.35'te yaptığı açıklamada, şehit sayısının 38'e yükseldiğini duyurdu. Soylu şehitlerden 30'unun polis olduğunu belirtti. 1 kişinin ise kimliği tespit edilemedi.



13 KİŞİ GÖZALTINDA

 

Saldırıya ilişkin, patlayan aracın tespitinden yola çıkılarak şu anda yapılan operasyon çerçevesinde 13 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Bakan Soylu ilk yaptığı açıklamada şunları aktardı:


"166 şu ana kadar tespit edilen yaralımız var. Yaralılarımızın bir kısmı taburcu edildi ve yaralılarımızın 23'ünün 17'si şu anda ameliyatta, 6'sı ise yoğun bakımda."

 

Sağlık Bakanı Akdağ da yaralıların durumuna ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Hastanelerimizde kayıtlı hasta sayısı 166, bunlardan 20'si evlerine gönderilebilmiştir. Şu anda halihazırda ameliyat halinde olan 17 kardeşimiz var. 6 kardeşimiz de yoğun bakımda, yoğun bakımda olan kardeşlerimizin 3'ünün durumu oldukça ciddi" ifadelerini kullandı.


"KESİN DEĞİL AMA PKK"


Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada "Kesin değil ama oklar PKK'yı gösteriyor" diyerek saldırının işaretlerinin PKK'yı gösterdiğini belirtti.


5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.


KIZILAY: KAN STOKLARIMIZ YETERLİ

Kızılay, resmi Twitter hesabından hastanelerde yaralılar için kan ihtiyacı olmadığını belirterek "İstanbul'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir" diye yazdı.


CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Saldırıların ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

"Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır.

Türkiye'nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır.

Allah'ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

 

 

ERDOĞAN KAZAKİSTAN'A GİTMİYOR

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan ziyareti ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti, Beşiktaş'taki terör saldırısı nedeniyle ertelendi.

Ziyaretin ileri bir tarihte gerçekleştirileceği bildirildi.


ABD VE İNGİLTERE'DEN KINAMA


Amerikan Elçiliği, Twitter hesabından bombalı saldırıyı kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajda"Kalplerimiz ve dualarımız bu gece İstanbul halkıyla birlikte. Bu geceki korkak saldırıyı kınıyor, teröre karşı yanında yer aldığımız Türk halkının cesaretine saygı duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

 

İngiliz Büyükelçisi Richard Moore da, Twitter'dan "Beşiktaş stadı yakınında saldırını şiddetle kınıyorum. Yaralılara acil şifa diliyorum" diye yazdı.

 


RUSYA'DAN TERÖRE KARŞI KOALİSYON ÖNERİSİ


Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Enformasyon Politikası Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, İstanbul’daki kanlı saldırının ardından “küresel terörle mücadele koalisyonunun” kurulmasını istedi.

 

Sputniknews’a göre, İstanbul'da dün gerçekleşen saldırıların ardından küresel terörle mücadele koalisyonu kurulması gerektiğini vurguladı. Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada İstanbul'daki saldırılarda "IŞİD'in parmağı"nın olduğunu belirterek "Dünyanın küresel terörle mücadele koalisyonuna ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.


TSK'DAN AÇIKLAMA


Türk Silahlı Kuvvetleri de saldırının ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul Beşiktaş’ta, 10 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 22:30 sularında, alçakça ve hunharca gerçekleştirilen menfur terör saldırısını şiddetle lanetliyor; bu saldırıda hayatını kaybeden kahraman ve fedakar polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve asil Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 

Ülkemizin ve Milletimizin birlik, bütünlük ve güvenliği için yurt içi ve yurt dışında tüm teröristlerle kahramanca ve özveriyle mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri; Jandarma, Polis ve Güvenlik Korucularımızla omuz omuza, milletimizin engin sevgi ve güveninden aldığı büyük güçle, masum insanlara hiçbir zarar vermeden, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelesini bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla sürdürecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.