Kahvaltı karşıtı Mehmet Öz şimdi de ‘Çörek Otu Yağı’nı önerdi

Kahvaltı karşıtı Mehmet Öz şimdi de ‘Çörek Otu Yağı’nı önerdi

Geçtiğimiz aylarda “Kahvaltı Yasaklanmalı” diyerek gündem yaratan Prof. Dr. Mehmet Öz, ünlü kalp cerrahı Doç. Dr. Halit Yerebakan ile birlikte çörek otu hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Dünya çapında çalışmalarıyla tanınan Dr. Mehmet Öz ve tanınmış kalp cerrahı Doç. Dr. Halit Yerebakan, Dr.Öz ve ekibi çörek otu yağının faydalarını paylaştı. Çörek otu yağının faydalarına değinen Dr.Öz, çörek otu yağının üretilmesinde Cold Press yönteminin önemine de dikkat çekti. Halit Yerebakan ile soru cevap şeklinde Anadolu’un şifalı bitkisi 2000 yıllık çörek otu yağının üretiminden tüketimine kadar birçok noktaya değindiler.

 

 

ALERJİK RİNİT’E KARŞI BİREBİR

Ünlü doktor, çörek otunun alerjik belirtileri de gidermeye yardımcı olduğu konusuna değinerek, 2 haftalık kullanım sonrasında, burun tıkanıklığı, kaşıntı, burun akıntısı, hapşırma atakları gibi belirtileri azaltabileceğini belirtti.

 

Dr. Öz izleyicilerle çörek otunun tarih boyunca sağlık alanında kullanılan en gözde bitkilerden biri olduğuna dikkat çekti. Pek çok sağlık sorununa iyi gelen bu şifalı bitki günümüzde de yaygın olarak kullanıldığını ve üzerinde en çok bilimsel araştırma yapılan bitki olduğunu paylaştı.

 

 

Çörek otundan ve tohumundan elde edilen yağın faydasını anlatan Öz, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen Tip-2 diyabet hastalarında yapılan çalışmalarda, çörek otu yağının insülin direnci üzerinde olumlu etkilerinin bulunduğunu altını çizdi.

 

 

ÇÖREK OTUNUN FAYDALARI

Halit Yerebakan, hasat döneminin ve yetiştirilme koşullarının bir bitki için önemini vurgularken besin desteği olarak çörek otu yağını seçerken, uluslararası kalite standartlarına uygun olduğunun göstergesi olan GMP yani İyi Üretim Uygulamaları (Good Manufacturing Practices) sertifikasına sahip olmasına özellikle dikkat etmek gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Her geçen gün endüstrinin gelişmesiyle beraber vücudumuzun desteğe ihtiyacı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Halit Yerebakan, çörek otu yağının antioksidan etkilerinden dolayı hücrelerimizi korumaya yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kalp cerrahı Doç. Dr. Halit Yerebakan çörek otunun, çoğu Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerinde 2000 yılı aşkın süredir kullanıldığını belirtirken Akdeniz ve Anadolu’nun bereketli topraklarında, yaygın olarak özellikle ülkemizde Afyon, Isparta, Burdur ve Konya yörelerinde tarımı yapıldığından bahsetti. 

 

DİRENCİ ARTIRIYOR

Çörek otunun bağışıklık sistemi için çok önemli bir tohum olduğunu söyleyen Yerebakan, bağışıklık sistemini düzenleyerek vücut direncini arttırdığını belirtti. Hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin sağlıklı ve dengeli kalmasına yardımcı olduğunu ve mikroorganizmalara karşı bağışıklık sisteminin gücünü artırırken aynı zamanda alerjik ve otoimmün hastalıklarda da bağışıklık sistemini yatıştırdığını izleyicilere vurguladı.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.